loader
Foto

Un exerciţiu militar, transformat în scandal politic

Miercuri, 4 mai, de la 21.00, la TVR MOLDOVA şi joi, 5 mai, de la 9:00, la TVRi, aţi putut urmări „Punctul pe Azi”, cu Vasile Munteanu, care a vorbit cu Anatol Şalaru, ministrul Apărării despre schimbul de experiență moldo-american.

 

Vasile Munteanu
Punctul pe AZi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În această seară, 4 mai, la Punctul pe AZi, discutăm cu ministrul Apărării, Anatol Șalaru. Vom încerca să vedem în ce măsură criza de nervi, provocată unor politicieni de schimbul de experiență moldo-american în domeniul militar, este argumentată și dacă vom avea, totuși, pe 9 mai, în PMAN, o expoziție a blindatelor americane.

Pe 3 mai, armata americană a ajuns în Republica Moldova. Un convoi de blindate al Regimentului 2 Cavalerie a fost întâmpinat cu aplauze de către localnici, dar cu ostilitate de un grup de protestatari. Militarii SUA participă la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, desfăşurat, în premieră, în Republica Moldova.

Potrivit Ministerului Apărării, în cadrul exerciţiului comun moldo-american, vor fi realizate misiuni ale geniştilor, misiuni de ajutor medical şi evacuare a răniţilor. La exerciţiu sunt folosite 58 de unităţi de tehnică, dintre care 11 maşini de luptă, 18 maşini de manevră şi 29 maşini de transport. O parte dintre acestea vor ajunge şi la Chişinău.

Pe 9 mai, de Ziua comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, 36 de unităţi de tehnică militară, utilizate în cadrul exerciţiului moldo-american, vor fi expuse în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului. Socialiştii declară că vor bloca intrările în oraş, pentru a împiedica accesul militarilor în Piaţă.

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri