loader
Foto

„Un doctor pentru dumneavoastră” vă aduce seria „best of” din ultimul sezon

Sfaturile medicilor sunt întotdeauna de ajutor, aşadar, pe timp de vară, la TVR i vă aducem câteva din cele mai bune intervenţii şi discuţii pe care le-am avut de-a lungul sezonului tocmai încheiat. De luni până vineri, de la ora 19:00.

 

Luni,  13 iulie

Miruna Moraru vă aduce interviul realizat cu prof.univ.dr. Constantin Marica, vicepreşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Preşedintele Societăţii Academice de Tuberculoză, expert  la Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi şeful secţiei Institutului de Pneumologie „M.Nasta”.

Tema discuţiei: Este tuberculoza o problemă naţională sau nu? Invitatul ediţiei ne-a spus, în primul rând, dacă tuberculoza e o problemă reală şi cronică. Anual, pe 24 martie, cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva Tuberculozei, atragem atenţia asupra uneia dintre cele mai vechi boli care a afectat umanitatea şi care încă mai ucide oameni zilnic. Specialiştii s-au confruntat cu numeroase probleme legate de medicaţia necesară pentru tratarea tuberculozei din cauza unor noi forme ale bolii care devin rezistente la tratamentele tradiţionale.

Marţi, 14 iulie

Sorin Sîrbov a discutat despre virusul ucigător Ebola cu dr. Simin Aysel Florescu, medic primar boli infecţioase la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, din Bucureşti.

Potrivit mediafax.ro, numai până în octombrie 2014, epidemia de Ebola a cauzat moartea a 4.493 de persoane dintre cele 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări.

Miercuri, 15 iulie

Ana Maria Ghiur ne-a convins de ce contează sănătatea şi cum să o menţinem printr-un stil de viaţă cât mai sănătos. Invitata ediţiei a fost Adriana Giugula, fitoterapeut şi consultant în nutriţie. Ea încearcă o abordare completă a omului: minte, trup şi spirit.

Stil de viaţă sănătos înseamnă o vitalitate crescută, o imunitate şi o sănătate bune,  dar şi energie pe un nivel ridicat la orice oră din zi. Trebuie doar să fim interesaţi să arătăm că ne pasă de sănătatea noastră şi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a o găsi şi păstra la cote maxime.

Joi 16 iulie

Sorin Sîrbov a discutat despre arta de a ne creşte copiii, alături de dr. Ana Culcer, medic primar pediatru, invitata ediţiei de joi. Aceasta a vorbit despre cum să ne creştem copiii sănătoşi, frumoşi şi echilibraţi, dar şi despre afecţiunile de sezon care dau de furcă micuţilor şi părinţilor lor. Experienţa unui medic care a trăit zeci de ani în mijlocul copiilor şi care încă activează cu succes, vă va fi cu siguranţă de folos.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

1:05 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitată Doina Cosman

Emisiune de Eugenia Vodă

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri