loader
Foto

Galerie foto

“Un doctor pentru dumneavoastră” revine cu un nou sezon

Din 5 octombrie, echipa emisiunii vă aşteaptă alături de specialişti de top şi subiecte importante pentru sănătatea fiecăruia. De luni până joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

 

Temele primei săptămâni din noul sezon includ plantele şi efectele lor benefice, emoţiile de toamnă, al doilea creier al omului şi chirurgia cataractei. Mai multe detalii mai jos.

Luni, 5 octombrie

Ca de obicei, Irninis Miricioiu v-a dat întâlnire luni, la ora 19.00, cu dr. chimist Anca Daniela Raiciu, director de marketing al Hofigal. Tema ediţiei a fost miracolul naturii.

Dumnezeu a dat pământenilor plante care să ocrotească sănătatea. Încă de la apariția primelor forme de viață, natura a dovedit că are propriul cabinet medical şi că oferă oamenilor cele mai bune "medicamente” pentru orice tip de durere.

O discuţie despre efectele benefice ale plantelor, luni, la TVR Internaţional!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 6 octombrie

Miruna Moraru discută despre emoţiile de toamnă şi sănătatea în acest sezon cu dr. Teodor Coldea, medic primar medicină sportivă, cu competență în acupunctură şi în medicina ayurvedică.

În medicina tradițională chineză, toamna este anotimpul elementului metal. Iar elementul metal este asociat cu plămânii, intestinul gros, cu emoția tristeții, ficatul și colecistul şi corelat cu imunitatea. Acestea sunt organele care preiau adaptarea organismului la schimbările de mediu pentru a-l pregăti să-și menţină echilibrul pe parcursul celor șase luni de vânt, frig, umezeală şi care ne ghidează spre cunoaşterea interioară.

Mai multe detalii, marţi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Echipa Un

Miercuri, 7 octombrie

Ana Maria Ghiur a aflat ce este al doilea creier al omului de la Florica Munteanu, specialist în biorezonanţă şi dermatocosmetică –DERMAVITAL.

„Dragostea trece prin stomac” sau “Am fluturași în stomac”. Mulţi spun aşa. Medical, cel de-al doilea creier al omului, este Sistemul Nervos Enteric, format din tecile neuronilor existenți în peretele tubului digestiv, de la căile alimentare superioare până la intestinul gros. Acesta, autonom, reglează activitatea gastrointestinală prin impulsuri nervoase şi hormoni. Sunt peste 100 de milioane de neuroni, mai mulţi decât în măduva spinării sau în sistemul nervos periferic, care ”simt” toate mesajele interne transmise de celelalte organe, inclusiv creierul, independent de acesta.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 8 octombrie

Sorin Sîrbov a discutat despre noutăţile din chirurgia cataractei cu dr. Cristian Moraru, medic primar oftalmolog. Cataracta este principala cauza de orbire din lume, peste 51% în regiunile sud-estice, procent aflat în creștere.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Jurnalişti tv: Cristina Anton, Delia Logofătu

Producători tv: Cristina Timuş, Monica Ancuţa

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Mirador

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Translator mimico gestual Laura Ioana

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri