loader
Foto

"Un doctor pentru dumneavastră": Arta de a ne creşte copiii

Importanţa sănătăţii în viaţa de familie, arta de a ne creşte copiii, omul tratat ca întreg şi progresele înregistrate în domeniul chirugiei cardiace. Sunt subiectele pe care le urmărim de luni până joi, de la ora 19:00, la TVR Internaţional.

 

Luni, 7 decembrie

Subiectul zilei este „Sănătatea în familie”. Odată cu evoluţia civilizaţiei a crescut şi speranța de viață, începând de la naștere până la vârstele înaintate ale populaţiei. Îmbunătățirea condițiilor socio-economice și de mediu, a tratamentelor și a îngrijirilor medicale ajută la menţinerea unei stări optime de sănătate în famile, atât din punct de vedere medical, cât şi psiho-social. Conform studiilor, relaţiile interumane familiale sunt dependente de starea de sănătate a membrilor cuplului şi de modul în care amândoi controlează consecinţele apărute.

Irninis Miricioiu va află mai multe despre acest subiect de la dr. Ileana Marinescu, medic primar endocrinolog, Institutul Naţional de Endocrinologie „I. C. Parhon”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 8 decembrie

“Nu cred că poate fi ceva mai astral, mai pur, mai sublim decât un suflet, o privire, o mângâiere de copil.” Este imboldul pe care îl dă doctorul Dan Enescu, părinţilor, atunci când face recomandările esenţiale pentru dezvoltarea unor copii sănătoşi, fizic şi mental, încă din momentul conceperii. “Apariţia, creşterea şi dezvoltarea unui copil este o simfonie.”

Acad.prof.dr. Dan Mircea Enescu, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu” va fi invitatul Mirunei Moraru la o discuţie despre „Arta de a ne creşte copiii”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 9 decembrie

Ce este omul global şi ce este medicina integrativă? Ana Maria Ghiur încearcă să răspundă la această întrebare împreună cu dr. Radu Dop, medic chirurg.

În medicina critică, intensivă, succesul intervenţiilor de urgenţă se datorează tratării omului ca întreg, global, cu toate conexiunile sale interne şi externe, chiar şi cu cele “la distanţă”. De 10 ani, în Occident, a apărut o nouă specializare medicală, care presupune diagnosticarea şi tratarea omului interdisciplinar, pe baza tuturor informaţiilor cu care vine individul conectat la societate, la reţeaua informatică, la Univers.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 10 decembrie

Sorin Sîrbov ne-a împărtăşit ce progrese s-au făcut în chirurgia cardiacă, alături de invitatul său, dr. Lucian Dorobanţu, medic primar chirurgie cardiovasculară, coordonatorul Centrului de Cardiomiopatie Hipertrofică Obstructivă. Chirugia cardiacă încă este o specialitate tânără, în ceea ce priveşte metodele de lucru şi evoluează an de an. În prezent, se folosesc procedee moderne, minim invazive, supranumite „prin gaura cheii", care presupun crearea unor incizii de doar 5-10 cm în dreptul inimii, între coaste. Efectuate direct de către chirurg sau cu ajutorul unor roboţi, noile tehnici reduc trauma, durerea postoperatorie, pierderile de sânge şi riscul de infecţii.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

 

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Logo Ponde Unul dintre cele mai ambițioase proiecte medicale din Romania, Ponderasare o capacitate de 141 de paturi, 8  săli de operație și peste 35 de cabinete medicale. Centrul este dotat cu tehnologie de avangardă: echipamente medicale  de ultimă generație pentru centrul de imagistică (CT, RMN, ecografie și RX), cinci săli de operație utilate complet cu echipamente de chirurgie laparoscopică 2D și 3D,  anestezie video-asistată, două laboratoare de endoscopie și, nu în ultimul rând, un centru de training ce are sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D din sălile de operație în sălile de curs. În prezent, Ponderas este singurul Centru de Excelență în Chirurgia Metabolică și Bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare – europeană și americană. Contact: Tel.: 021 9886/ 0751.116.397,  office@ponderas.ropagina de Facebook

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:45 Cu ai mei

*Editia 3

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

17:30 Românii universali (R)

*Florin Lascău

O nouă personalitate pe care Cristian Tabără o propune este primul ne-japonez devenit Shidoin. Il descoperim pe judoka Florin Lascău, un om impresionant pe multe paliere. Faptul că prima dată în istorie japonezii au acordat acest titlu important unui judoka străin-el este un român din Oradea-este o poveste care merită toată atenția. De aceea, Cristi Tabără a ales să îl prezinte pe Florin Lascău, omul care a ales calea blândeții-căci așa se traduce judo-ul. Director de arbitraj al Federaţiei Internaţionale de Judo și profesor la Academia Mondială de Judo, Florin Lascău este omul a cărui viață se petrece în toată lumea. Spune că însumat stă doar vreo 100 de zile din an acasă cu familia, majoritatea timpului fiind pe drumuri, la competiții și conferințe.

Realizator şi prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri