loader
Foto

Ultimele noutăţi în tratamentul depresiei, la „Un doctor pentru dvs.”

În această săptămână, de la ora 19.00, la TVR Internaţional vorbim despre starea de sănătate în familie, atât din punct de vedere medical, cât şi psiho-social, aflăm cum să ne îmbunătăţim memoria şi cum scăpăm de depresie.

 

Luni, 22 februarie

Subiectul zilei este „Sănătatea în familie”. Odată cu evoluţia civilizaţiei a crescut şi speranța de viață, începând de la naștere până la vârstele înaintate ale populaţiei. Îmbunătățirea condițiilor socio-economice și de mediu, a tratamentelor și a îngrijirilor medicale ajută la menţinerea unei stări optime de sănătate în famile, atât din punct de vedere medical, cât şi psiho-social. Conform studiilor, relaţiile interumane familiale sunt dependente de starea de sănătate a membrilor cuplului şi de modul în care amândoi controlează consecinţele apărute.

Irninis Miricioiu află mai multe detalii despre acest subiect de la dr. Ileana Marinescu, medic primar endocrinolog, Institutul Naţional de Endocrinologie „I. C. Parhon”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 23 februarie

Miruna Moraru îl are invitat pe dr. Ioan Opriş, cercetător în neuroştiinţe SUA, care ne aduce cele mai noi informaţii despre sănătatea creierului.

Evoluţia ştiinţei şi a tehnologiei a dus şi la un ritm alert al gândirii. Creierul, organul cel mai complex al corpului uman, oferă posibilităţi încă necunoscute omului, de învăţare, memorare şi prelucrare a unui infinit de informaţii pe care la descoperim zilnic.

Pentru a menţine capacitatea funcţională maximă a creierului, oamenii de ştiinţă cercetează şi descoperă multiple tehnologii de îmbunătăţire a memoriei.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 24 februarie

Ana Maria Ghiur ne aduce noutăţi în ceea ce priveşte tratamentul depresiei împreună cu invitatul său dr. Daniel Vasile, medic primar în psihiatrie la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central „C. Davila”.

La nivel global, depresia afectează peste 120 de milioane de oameni şi peste 50 de milioane doar în Europa.

Vorbim de o boală ascunsă care, încet şi profund, alterează starea de sănătate a organismului. Izolarea, scăderea productivităţii, a capacităţii de muncă, de comunicare sau chiar suicidul sunt doar câteva efecte ale acestei afecţiuni.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 25 februarie

Sorin Sîrbov şi dr. Ioanel Sinescu, medic primar urolog, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, ne informează despre afecţiunile prostatei.

Adenomul de prostată este o afecţiune cu o incidenţă mare, mai ales printre români. Specialiştii urologi apreciază că aproape patru milioane de bărbaţi, de la noi din ţară, au probleme cu prostata, iar 75% dintre aceştia suferă de adenom de prostată.

Deşi benignă, această afecţiune, cu evoluţie progresivă, are un impact negativ considerabil asupra calităţii vieţii pacienţilor.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Mirador

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului, Virgil Măgureanu la Dosar România (II)

Producător Răzvan Butaru

23:40 Monocrom

Producător Ionela Gogoţ Studioul teritorial Timişoara

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri