loader
Foto

TVRi 20 de ani: mesaje de la personalităţi

De-a lungul campaniei TVRi 20 – prin care TVR Internaţional marchează două decenii de existenţă – veţi descoperi gândurile multor personalităţi ale căror destine s-au intersectat cu cele ale postului.

 

Carmen Târnoveanu
TVRi 20

Dincolo de poveşti şi de întoarcerea în timp cu ajutorul imaginilor de arhivă, în cadrul proiectului TVRi 20 de ani, din 19 octombrie, realizatorii Gabriela Dumbravă, Liliana Văduva, Dan Paul Ionescu vor surprinde gândurile şi mesajele multor personalităţi din viaţa culturală şi politică, al căror drum s-a intersectat, de-a lungul timpului, cu acest post de televiziune.

Răzvan Theodorescu, Bogdan Aurescu, Sandra Pralong, Mariana Nicolesco, Dan Puric sunt numai câţiva dintre cei care au dorit să celebreze împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea postului TVR Internaţional.

 

Vineri, 6 noiembrie

DORU BRANEA -  directorul Institutului Cultural Român din Londra, Marea Britanie:

„Relaţia mea cu TVRi e îndelungată, cordială, veche şi plină de amintiri plăcute. Şi nici nu cred c-ar fi putut fi altcumva, pentru că între Institutul Cultural Român şi TVRi este o identitate de vocaţie. Mă refer aici la faptul că atât Institutul, cât şi TVRi îşi propun să pună în valoare şi  în lumină o Românie admirabilă, o Românie diversă, modernă şi europeană”.

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

GHEORGHE BURNEI -Prof. univ. Catedra de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a U.M.F. „Carol Davila” şi şeful Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din cadrul Spitalului „Maria Sklodowska Curie”:

„TVRi este un post foarte mult apreciat în ţară dar mai ales în străinătate. Foarte mulţi români – ştiu din surse sigure şi din informaţii pe care le-am căpătat la faşţa locului – se uită şi apreciază grila de programe a TVRi pentru că emisiunile sunt făcute să le vină în sprijin. Şi sprijinul constră în faptul că ţine legătura cu ţara. Primesc informaţii de la cei dragi şi, de ce nu, informaţii de care ei au nevoie pentru a se considera aproape de locul natal”.

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.


Joi, 5 noiembrie

MONICA BALUTESCU - directorul tehnic al Asociaţiei Germano Romane Atheneum, Dusseldorf, Germania:

"Pentru noi, TVR Internaţional este un program foarte interesant pentru că are multe filme, documentare, mai vedem care este mersul culturii în România, mai vedem documentare din trecut şi este un punct de sprijin în orientarea noastră spre ţara noastră."

(w500) Monica Bal

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj

MONICA ZVIRJINSCHI – fost director TVR Internaţional, România:

"Prima mea întâlnire cu TVRi a avut loc în Statele Unite, în Washington DC. Eram într-o delegaţie de jurnalişti în vizită la CNN International. Acolo m-am întâlnit pentru prima dată cu Felicia Meleşcanu care mi-a vorbit despre intenţia Televiziunii Române de a înfiinţa un post pentru străinătate."

(w500) Monica Zvi

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj


Miercuri 4 noiembrie

LIVIU HOPÂRTEAN – preşedintele Casei de Cultură Belgo – Română, Arthis, Bruxelles, Belgia:

“Pentru mine Bruxelles nu este decât o mică părticică a României (...) acasă pentru noi înseamnă limba, cultura şi ceea ce primim şi ceea ce transmitem mai departe copiilor noştri. (...) Felicitări pentru ultimii 20 de ani în care TVRi a evoluat împreună cu românii din diaspora!”

(w500) Liviu HopÃ

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj

DUCU BERTZI – cantautor, România:

„Aş dori să le transmit realizatorilor şi tuturor celor care au muncit timp de 20 de ani la TVR Internaţional la mulţi ani, să mai sărbătorească încă 20 ani, şi încă 20 de ani, şi încă 20 de ani la nesfârşit, fiindcă TVR Internaţional este televiziunea românilor de pretutindeni”.

(w500) Ducu Bertz

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj


Marţi, 3 noiembrie

ILEANA POPOVICI - actriţă, San Remo, Italia:

“M-am despărţit foarte greu de televiziune, dar legătura mea de suflet cu Televiziunea Română s-a făcut prin postul TVR Internaţional şi asta m-a făcut să nu sufăr atât de mult şi să nu simt atât de tare despărţirea de Televiziunea Română pe care am iubit-o foarte mult”.

(w500) Ileana Pop

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj

Vasile Muraru - actor, România:

“Acum, la ceas aniversar, am o bucurie şi o emoţie deosebită pentru TVR Internaţional care este mesagerul Televiziunii Române în lumea întreagă. (...) Când te afli în turneu, te ia dorul de ţară (...) sunt foarte bune emisiunile care să prezinte ţara aşa cum este ea, să prezinte folclorul autentic, mânăstirile, castelele. ”

(w500) Vasile Mur

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj

Angela Avram – realizator TVRi, România:

“După 20 de ani în care, în fiecare luni seară, sunt Avocatul dumneavoastră pentru aproximativ o oră telefoanele sună neîntrerupt şi săptămânal mesajele dumneavoastră îmi umplu căsuţa poştală. Este un semn sigur pentru mine că sfaturile primite în emisiunea mea vă sunt utile”.

(w500) Angela Avr

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj

 

Luni, 2 noiembrie

Sorana Belciu - fostă prezentatoare TVRi, România:

"La mulţi ani TVR Internaţional! Faptul că TVR Internaţional a rezistat 20 de ani demonstrează că publicul doreşte şi apreciază o televiziune civilizată, de esenţă, de suflet, de normalitate. TVR Internaţional pentru mine a însemnat o familie."

(w500) Sorana Bel

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

Bogdan Aurescu - Ministrul Afacerilor Externe, România:

"Din Europa, până în America de Nord, în Asia, Africa sau Australia, TVR Internaţional intra (în 1995, n.r.) în casele românilor, fiind mesagerul culturii şi tradiţiilor româneşti. TVR Internaţional a reuşit în toţi aceşti 20 de ani să promoveze în mod eficient cultura şi tradiţiile românilor şi a reuşit să proiecteze în lume o Românie a valorilor, o Românie a excelenţei."

(w500) Bogdan Aur

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

Doru Roşu - proprietarul restaurantului Transilvania, Barcelona, Spania:

"TVR Internaţional pentru mine înseamnă dorul de acasă, canalul la care mă uit prin satelit pentru a vedea ce se întâmplă în România."

(w500) Doru RoÅŸu

Urmăriţi pe TVR+ întregul mesaj.

18:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

19:00 Cursa prin istorie (R)

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri