loader
Foto

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.

 

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist. Prevederile Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020.

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021. În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

„Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

(w882) roxen

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  - EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

***

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe - alături de România - alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne scrieţi la: eurovision.romania@tvr.ro

 

4:00 Vineri seara în direct (R)

*Best of 1

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(Reluare)

5:00 Exclusiv în România

*Minunile Romanaţiului

Cristi Tabără și Cristina Șoloc vă invită într-un loc atât de încărcat de istorie, încât pe oriunde calci sau pe oriunde sapi, ies la iveală urme ale trecutului. Echipa Exclusiv în România ajunge în județul Olt sau fostul județ Romanați, cu vestigii care dovedesc că acest ținut a fost locuit încă din preistorie. Doar că în ciuda acestor dovezi, locul a dobândit o faimă oarecum negativă, cum este orașul Caracal, cunoscut mai degrabă pentru “minunile” lui. Pentru că lumea pare mai preocupată de această latură anecdotică decât de trecutul cu adevărat important al acestui oraș, care ar putea avea și un viitor mult mai bun, dacă nu și-ar tot promova aceste minuni, discutăm despre ele, cu istoricul Dana Nicula-director al Muzeului Romanațiului, să vedem cât de justificate sunt și dacă nu cumva ar fi mai bine să fie înlocuite cu alte tipuri de povești despre Caracal și împrejurimi. Aflăm cine erau „proștii” din căruța care s-a răsturnat la Caracal și de ce cifra 4, de la ceasurile din acest oraș, este reprezentată de 4 linii, în loc de IV (roman). De asemenea, mergem și în orașul Corabia, unde vizităm Cetatea Sucidava, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, prima cetate romană de apărare de pe plaiurile noastre. Alături de ghidul nostru, Mirela Trandafir-directorul cetății, vedem cum arăta viața în perioada romană târzie și bem apă din fântâna secretă, o bijuterie inginerească unică în perioada romană. Și tot aici mai vedem urmele unui alt unicat mondial: prima fostă autostradă a antichității, construită de Constantin cel Mare, trecea Dunărea pe la Sucidava.

Căutăm și urme istorice vii, pentru că momentul 1848, foarte important în această zonă și foarte prezent, a lăsat urmași. Renumitul popă sau preot Radu Șapcă, cel care a mobilizat la vremea respectivă, revoluționarii din sudul românesc, are stră-strănepoți, care se numesc tot Șapcă și sunt tot revoluționari în felul lor. Și dacă tot vorbim de bijuterii, revenim în Caracal să admirăm bijuteriile arhitectonice construite aici în secolul trecut-134 de clădiri de patrimoniu. La începutul secolului XX, odată cu dezvoltarea portului Corabia și a tranzitului cu cereale, Romanațiul a devenit grânarul României, iar la Caracal se stabilea bursa grâului din întreaga Europă. Majoritatea moșierilor își construiau aici case, unde veneau vara la moșie. Aflăm povestea câtorva case boierești, a superbului Teatru Național Caracal, dar și a Parcului Constantin Poroineanu, al treilea parc natural din Europa. Uimitor este și faptul că majoritatea clădirilor vechi și a bisericilor din Caracal au fost construite cu cărămizi de Antina, din cetatea Romula, peste care s-a ridicat localitatea Dobrosloveni, unde și în prezent săpăturile arheologice dezvăluie nu doar urme ale romanilor, ci și urme ale culturii Vădastra, din perioada neolitică. Vizităm situl Romula, din satul Reșca, împreună cu arheologul Sabin Popovici, iar apoi mergem în comuna Vădastra, unde ceramica de Vădastra a fost reînviată, după 7000 de ani, de faimosul olar Ionel Cococi, care ne arată cum își construiau vasele înaintașii nostri din perioada preistorică. Si tot în comuna Vădastra stăm de vorbă cu Tezaurul Uman Viu UNESCO, meșterul cojocar Dumitru Liceanu.

Prezentator şi realizator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri