loader
Foto

Galerie foto

TVR 3 a transmis două spectacole aniversare "Junii Sibiului - 70 de ani"

Miercuri şi joi, începând cu ora 18:00, ați fost invitaţi să urmăriţi două spectacole folclorice aniversare dedicate Junilor Sibiului. Spectacolele au fost transmise în direct de TVR 3 şi pe TVR+.

 

Spectacolul de miercuri, 19 noiembrie, este disponibil online pe TVR+.

Miercuri, 19 noiembrie şi joi, 20 noiembrie, de la ora 18.00, Iuliana Tudor a prezentat, în direct de la Sibiu, două evenimente desfăşurate sub titlul Junii Sibiului, 70 de ani. Ambele spectacole au fost difuzate la TVR 3, precum şi online, pe TVR+. De asemenea, ele pot fi urmărite la TVR Internaţional, pe 20 şi 21 noiembrie, de la ora 13.00.

Spectacolul de joi, 20 noiembrie, este disponibil online pe TVR+

Emisiunea este realizată de Elise Stan. Spectacolele sunt coproducţii ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Sibiu şi TVR.

La spectacolul de miercuri, Ansamblul Cindrelul - Junii Sibiului, Ansamblul Ceata Junilor, Ansamblul Veteranii Junii Sibiului, Elena Merişoreanu, Veta Biriş, Nineta Popa, Ionuţ Fulea, Mariana Anghel şi alţii sunt invitaţi pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

Printre invitaţii zilei de joi se numără: Floarea Calotă, Aneta Stan, Ionuţ Dolănescu, Cornelia şi Lupu Rednic, Nicoleta Voica, Nicolae Furdui Iancu, Nicu Novac şi mulţi alţii.

În contextul celor șapte decenii de existență a ansamblului, întregul an 2014 este unul aniversar, iar evenimentele organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cindrelul - Junii Sibiu marchează acest moment.

În cei 70 de ani de existență, Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului a susținut peste 40.000 de spectacole și a efectuat peste 600 de turnee în România, întreaga Europă, America de Nord, Asia și Africa. De-a lungul timpului, peste 3.600 de dansatori au evoluat în cadrul ansamblului

Junii Sibiului s-au născut în 1944, din inițiativa maestrului coregraf Ioan Macrea și s-au transformat "în mers" din formație de amatori, la început bărbătească, apoi mixtă, în ansamblu profesionist.

În calitate de ansamblu de amatori, Junii Sibiului au participat la numeroase competiții și festivaluri folclorice, organizate în țară și străinătate, iar valoarea lor a fost recunoscută prin cele peste 100 de premii naționale și 60 de premii internaționale acordate de jurii de specialitate. În anul 1992, Ansamblul Junii Sibiului se unește cu orchestra Cindrelul și primește statutul de ansamblu profesionist, în semn de recunoaștere a valorii corpului de dansatori și instrumentiști, precum și a bogăției și diversității repertoriului abordat.

Cele două concerte aniversare Junii Sibiului, 70 de ani pot fi urmărite atât la TVR 3 (live) şi TVRi (înregistrate), cât şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

9:00 Telematinal

* Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri