loader
Foto

Tulburările neurologice şi efectele muzicii, la “Un doctor pentru dvs.”

În ultima săptămână a lunii octombrie, echipa emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră” vă aşteaptă cu informaţii foarte utile şi specialişti de marcă. De luni până joi, de la ora 19.00.

 

Luni, 26 octombrie

Irninis Miricioiu află noutăţi despre tratarea tulburărilor neurologice la copii de la dr. Catrinel Iliescu, medic primar neurologie pediatrică, Clinica de Neurologie Pediatrică, Spitalul Clinic de Psihiatrie “prof.dr.Alexandru Obregia”.

(w882) Irninis Mi

Odată cu industrializarea şi tehnologizarea societăţii umane, unele tulburări de dezvoltare cerebrală au crescut statistic, de la autism şi ADHD, până la epilepsie, atacuri cerebrovasculare şi tulburări neurometabolice cu deficienţe de vitamine şi enzimatice, încă de la naştere. Conform studiilor se iau în calcul: moştenirea genetică, bolile mamei în perioada natală, imunizarea deficitară a copilului faţă de agenţii patogeni periculoşi, greşeli de alimenţie sau hrănirea insuficientă. Şi lista de factori continuă.

Despre toate acestea luni, de la ora 19.00, la TVRi!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 27 octombrie

Miruna Moraru află care este legătura dintre medicină, psihologie şi muzică de la prof.dr. Ioan - Bradu Iamandescu – pshiholog,  medic primar alergologie şi imunologie clinică.

(w882) Miruna Mor

„Pe muzică barocă, neuronii capătă un ritm specific geniilor”, declară profesorul care a realizat primele studii de muzicoterapie din România. Studiile internaţionale demonstrează că muzica bună are un rol esenţial în dezvoltarea creierului şi a inteligenţei tuturor animalelor, iar în multe boli interne are efecte terapeutice, atât în plan psihologic, cât şi somatic.

Mai multe detalii marţi, de la ora 19.00, la TVRi!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 28 octombrie

Ana Maria Ghiur aduce informaţii despre dermatozele profesionale de la prof. univ. dr. George - Sorin Ţiplică, medic primar dermato–venerologie, șeful Clinicii de  Dermatologie de la Spitalul Clinic Colentina.

(w882) anamaria g

În jur de 25% din bolile profesionale sunt cele cutanate, cunoscute sub denumirea de dermatoze, care apar mai ales în profesii specializate. Poate fi afectat oricine, în funcţie de expunerea la factorii favorizanţi, precum umezeala, frigul, alergenii. Academia europeană de Dermato-Venerologie a lansat în 23 de ţări, începând cu anul 2010, o campanie de prevenţie numită “o piele sănătoasă la locul de muncă”, care pune la dispoziţia angajaţilor, dar şi angajatorilor, strategii de prevenire în cazul lucrătorilor cu risc.

Aflaţi mai multe despre acest subiect miercuri, de la ora 19.00, la TVRi!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 29 octombrie

Sorin Sîrbov vine cu informaţii noi despre chirurgia în afecţiunile colorectale, aflate de la dr. Nicoleta Băjenaru – medic primar chirurgie generală, doctor în medicină, competenţă endoscopie digestivă şi ecografie generală, secţia Chirurgie Generală, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

(w882) Sorin Sîr

Conform statisticilor realizate de Centrul de Gastroenterologie şi Hepatologie, numărul persoanelor cu tulburări digestive, unele chiar foarte grave, a crescut alarmant, incidenţa bolilor clasându-se pe locul trei după accidentele neurovasculare şi afecţiunile cardiovasculare. Modul de viaţă, stresul, fumatul şi alimentaţia sunt principalele cauze care duc la apariţia bolilor digestive, multe dintre ele letale, cum ar fi de ex.cancerul la nivelul sistemului digestiv.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Mirador

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

19:00 Info Diaspora

*Informații utile pe următoarele teme:

Efectul Schengen asupra pieţei forţei de muncă din România

Ce drepturi de pensie au românii din străinatate

Îngrijiri medicale planificate în altă ţară a UE

Contractul de întreţinere

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

19:30 Prezenţe româneşti

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri