loader
Foto

Tratamentele stomatologice, în agenda săptămânii la “Un doctor pentru dvs.”

În perioada 26-29 septembrie, la TVR Internațional și pe TVR+ revedem ediții din emisiunea “Un doctor pentru dumneavoastră” cu subiecte precum: mituri în stomatologie, tratamentele endodontice, chirurgia laparoscopică.

 

Luni, 26 septembrie, ora 18:30

TRATAMENTE ENDODONTICE ȘI REABILITARE PROTETICĂ * PROCEDURI DE FIZIOTERAPIE ÎN AFECŢIUNILE STOMATOLOGICE.

Indiferenţa faţă de igiena și micile probleme la nivel dentar, agravează afecțiuni apărute în interiorul dintelui precum inflamarea ireversibilă sau chiar necrozarea, moartea nervului. Netratată, infecţia se extinde spre osul maxilar şi ţesuturile moi din jurul dintelui.

Aceste procese patologice cauzează durere persistentă, din cauza pulpei inflamate sau iritării ţesuturilor vii din jurul rădăcinii, distrugerea osului, inflamarea şi deformarea ţesuturilor din vecinătate.

Numai tratamentul endodontic, la interiorul dintelui, prin curăţarea şi dezinfectarea canalelor radiculare, poate elimina afecţiunea. Dr. Mihaela Chivu, medic protetician, și dr. Eduard Mărgelatu, medic endodont, Spitalul SANADOR, ne-au explicat despre aceaste proceduri.

În partea a-II-a, am discutat despre procedurile de fizioterapie în afecţiunile stomatologice cu dr. Georgiana Tache, Șef Departament Recuperare, Spitalul SANADOR.

Procedurile de fizioterapie sunt aplicate de mult timp în procesele de recuperare medicală datorită efectelor benefice. Chiar și în afecțiuni stomatologice precum: în dureri post extracție dentară, gingivită, stomatită, abces, în inflamarea și iritarea țesuturilor vii dentare, după tratamente endodontice.

De obicei, se folosesc undele scurte cu efecte calorice în profunzimea ţesuturilor, fără a produce leziuni cutanate. Nu provoacă excitaţie neuromusculară, nu au acțiune electrolitică şi electrochimică.

Ediția este disponibilă online pe TVR.

Sorin Sîrbov

Marţi, 27 septembrie, ora 18:30

BENEFICIILE CHIRURGIEI LAPAROSCOPICE

Sorin Sîrbov discută despre beneficiile chirurgiei laparoscopice cu dr. Bogdan Valeriu Marţian, medic primar chirurgie generală, doctor în ştiinţe medicale, competenţe în managementul serviciilor de sănătate, laparoscopie şi endoscopie digestivă, Spitalul Sanador.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Miercuri, 28 septembrie, ora 18:30

MITURI ÎN STOMATOLOGIE

Dantura fixă în 8 ore. Mit sau realitate? Ana Maria Ghiur răspunde dilemei împreună dr. Irina Trosca, medic stomatolog, competență în implantologie orală, LiviaDENT.

Implantologia devine, pe măsură ce îşi dezvoltă metodele de tratament stomatologic, o specialitate de succes, care angrenează tot mai mulţi specialişti, dar și pacienți, în dorința de a reda funcţiile şi estetica danturii.

Cum reuşeşte stomatologia modernă să ne ajute ca în scurt timp să ne recăpătăm funcţionalitatea dinţilor şi zâmbetul, aflăm din această ediţie.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Joi, 29 septembrie, ora 18:30

TRATAMENTUL LIGAMENTELOR ÎNCRUCIȘATE ȘI MONTURILOR (hallux valgus).

Conform statisticilor, în România, 90% dintre femei poartă încălţări nepotrivite, incomode, care duc la deformări ligamentare şi osoase la nivelul tălpii piciorului şi chiar al coloanei. 60% dintre aceste femei suferă de hallux valgus, adică de monturi.

Monturile sunt deformări ale încheieturii degetului mare de la picior, care afectează, în general, femeile într-un număr mai mare decât bărbaţii. Corelată şi cu sensibilitatea moştenită în mod ereditar, uneori se ajunge la osteoartrită sau artrită reumatoidă.

Sorin Sîrbov vorbeşte despre această afecţiune cu dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie traumatologie, Spitalul SANADOR.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

10:00 Mic dejun cu un campion

*Invitată acad. Maya Simionescu

Amfitrion Daniela Zeca Buzura

Producător Ileana Ploscaru Panait

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri