loader
Foto

Timiş, destinaţie turistică de excelenţă

Bogdan Tomoiagă, secretar de stat Ministerul Turismului, Delia Barbu, director executiv Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Timiş, şi prof. Monica Sere, director Agenția de Turism Redona Travel, Timiş sunt invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 16 ianuarie la TVRi, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Chiar dacă nu are Deltă sau ieşire la Marea Neagră, Timişul este una dintre cele mai căutate destinaţii din România de către turiştii străini.

Anul trecut, peste 100.000 au ales să vină în cel mai vestic judeţ al țării.

Pitorescul zonei montane, izvoarele termale, recunoscute pretutindeni pentru calităţile lor curative, fondul cinegetic şi piscicol bogat, varietatea elementelor de arhitectură și artă populară asigură oferte pentru industria ospitalității.

(w882) tm

Tumultoasa istorie milenară a acestei regiuni a lăsat posterităţii monumente şi vestigii de valoare naţională, meritul aparţinând în totalitate bănăţenilor, care au ştiut să folosească vremurile în interesul lor.

Nu întâmplător Timişoara a fost desemnată Capitală Culturală Europeană în 2021.

Timişoara are un  număr  însemnat  de muzee şi  case  memoriale,  de  instituţii muzical–culturale şi de galerii de artă. Apropierea faţă de centrul Europei, existenţa unei autostrăzi până la graniţa de Vest şi a unui aeroport internaţional sunt argumente care au facilitat afluxul de turişti străini anul trecut, în detrimentul unor judeţe considerate mai atractive din punct de vedere al dărniciei cu care le-a înzestrat natura.

(w882) tm

Emisiunea „Investiţi în România!” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR MOLDOVA.

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

10:50 Smart Diaspora

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri