loader
Foto

Telejurnalul TVR MOLDOVA a aniversat șase ani, la 1 noiembrie 2020

TELEJURNALUL TVR MOLDOVA, de șase ani parte a spaţiului informaţional comun România – Republica Moldova

 

Telejurnalul TVR MOLDOVA a aniversat, la 1 noiembrie 2020, şase ani de la prima ediţie, difuzată în direct, din studioul TVR de la Chişinău.

De şase ani, echipa Ştirilor TVR MOLDOVA informează corect şi echidistant, pune Punctul pe AZi pe cele mai importante evenimente interne şi analizează profesionist conexiunea Republicii Moldova cu procesele social-politice și economice de pe alte meridiane ale lumii.

Ediţiile Telejurnalului TVR MOLDOVA, difuzate de luni până vineri, de la orele 13.00 şi 18.00, şi cele de weekend, de la ora 18:00, sunt prezentate de jurnalistele Victoria Colesnic, Victoria Ocară și Irina Bejenaru.

Telejurnalul TVR MOLDOVA înseamnă ştiri echilibrate, echidistante şi din mai multe surse. În condiţiile în care majoritatea posturilor de televiziune din Republica Moldova este aservită politic, pentru mine, trebuie să recunosc, este o onoare să prezint ştirile de la TVR MOLDOVA, pentru că promovează adevăratele valori, valorile europene”, declară Victoria Colesnic.

(w882) Colesnic V

Relaţia mea cu Televiziunea Română a început încă din copilărie. Am crescut urmărind programele pentru copii, «Teleenciclopedia», ulterior emisiunea «Profesioniştii». În casa noastră se instaura o linişte completă când pe post era difuzat «Telejurnalul». Faptul că astăzi fac parte din echipa ştirilor de la TVR MOLDOVA este un vis împlinit şi mă bucur enorm atunci când telespectatorii, care mă recunosc pe stradă, îmi spun că le place TVR MOLDOVA pentru că promovează autenticitatea istoriei, identităţii, culturii şi limbii române”, mărturisește Victoria Ocară.

(w882) Ocara Vict

La pupitrul Telejurnalului TVR MOLDOVA a venit recent, jurnalista Irina Bejenaru, care declară: „Să faci televiziune înseamnă să poţi să munceşti în echipă, iar să poţi munci în echipă din ipostaze diferite, este un mare avantaj. Eu mă bucur de acest lucru pentru că am posibilitatea, în zilele în care nu sunt la pupitrul ştirilor, să fiu producător şi să realizez Retrospectiva Săptămânii. Munca aceasta nu se vede pe ecran, dar este tocmai motorul unui jurnal de ştiri sau al unei emisiuni. Astfel, reuşesc să păstrez entuziasmul cu care muncesc şi să amân, cât de mult posibil, ziua când voi intra în rutină”.

(w882) Irina Beje

Pe lângă informaţiile prezentate şi analizate în programul de ştiri, ceea ce diferenţiază Telejurnalul TVR MOLDOVA de restul emisiunilor informative de aici este prezenţa substanţială a informaţiilor din România şi din întreg spaţiul european. De asemenea, faptul că ediţiile de la ora 18.00 ale Telejurnalului TVR MOLDOVA se văd şi în România, prin intermediul postului TVR 3, iar Telejurnalul de weekend este difuzat şi pe TVR INTERNAŢIONAL, permite ca informaţia din Republica Moldova să fie accesibilă românilor de pretutindeni.

Știrile TVR MOLDOVA sunt urmărite și apreciate şi în mediul online, prin intermediul portalului tvrmoldova.md, lansat în decembrie 2016. Pe lângă ştiri, site-ul găzduieşte emisiuni şi campanii publicistice care captează interesul publicului.

De asemenea, în cei şase ani de activitate, echipa ştirilor TVR MOLDOVA a realizat o serie de campanii care au atras atenţia asupra unor fenomene de interes general şi au schimbat mentalităţi. Dintre acestea, menţionăm: „Diferiţi, dar la fel”, „Parteneriat de 10”, „Unire prin Înfrăţire”, „Natura sub Cod Roşu”, „Limba Noastră cea Română” şi altele.

Mă bucur să fiu parte a familiei TVR deja de cinci ani, o echipă în care mă regăsesc perfect, alături de oameni dragi şi profesionişti. TVR MOLDOVA este unul dintre puţinele posturi de televiziune din stânga Prutului care aduc în casele oamenilor informaţii obiective şi echidistante şi, nu mai puţin important, asigură conexiunea mediatică între românii de pe ambele maluri ale Prutului. Misiunea noastră este un pic mai dificilă, dar nu imposibilă, de a ajuta oamenii să distingă adevărul de minciună, mai ales în contextul avalanşei de fake news, care otrăveşte spaţiul informaţional al Republicii Moldova”, declară Vasile Munteanu, jurnalist, directorul Ştirilor TVR MOLDOVA.

Postul TVR MOLDOVA aduce în casele românilor din stânga Prutului emisiuni de calitate, producție proprie, dar şi cele mai îndrăgite programe realizate de Televiziunea Română.

Televiziunea Română a revenit în Republica Moldova la data de 1 decembrie 2013, ca urmare a unei decizii CEDO, după o absenţă de șapte ani. TVR MOLDOVA este investiţia strategică a statului român în mass media din Republica Moldova, prin intermediul Televiziunii Române.

22:00 Destine ca-n filme

* Florin Georgescu-"Tenorul cu dor de țară"

Cel mai cunoscut tenor român înainte de ’89, Florin Georgescu, ar fi putut să fie în galeria mondială a celor mai apreciate voci lirice, alături de José Carreras și Placido Domingo. În 1990, elita americană l-a adoptat și i-a oferit concerte în cele mai prestigioase săli de peste ocean. Dar el a preferat mereu să se întoarcă, mânat de dor de familie, prieteni, satul natal, de acolo de unde a plecat când nu își putea permite decât o singură pereche de teniși.

Prezintă Iuliana Marciuc

Redactor Dana Ilie

Realizator Doru Ionescu

Producător Iuliana Marciuc

22:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri