loader
Foto

Telejurnalul TVR, în Australia

Telejurnalul TVR 1 difuzat de TVR Internațional poate fi urmărit de românii din Australia, începând din 25 noiembrie 2014.

 

Românii din Australia pot acum urmări la ei acasă, principalele programe de știri realizate de Televiziunea Română, care sunt difuzate online de televiziunea australiană SBS.

TVR și SBS au încheiat un acord de colaborare care prevede  că, în prima etapă, postul australian va înregistra şi distribui zilnic, Telejurnalul de la orele 16.00 și 20.00 transmise de TVR Internațional. Emisiunea de știri va putea fi accesată atât pe site-ul general, cât și de pe cel al emisiunii radio în limba română.

În plus, negocierile dintre televiziunea publică română și televiziunea australiană vizează şi transmiterea Telejurnalului TVR pe canalul TV, în perioada imediat următoare.

Acordul dintre TVR şi SBS oferă posibilitatea extinderii timpilor alocați TVR, astfel încât emisiunilor informative să li se alăture cele de promovare culturală, turistică, în limba română, cu subtitrare în limba engleză.

Astfel, programe în limba română produse de TVR, cu subiecte de interes general pentru românii de pretutindeni, vor putea fi urmărite atât de publicul român din Australia, cât și de cel vorbitor de limbă engleză, care va avea ocazia să descopere România de la o distanță de 13.500 de kilometri.

Potrivit recensământului din 2011, pe continentul australian trăiesc peste 14.000 de români.

***

SBS este o vastă rețea de radio și televiziune, finanțată din fonduri publice, fiind una dintre cele mai mari cinci companii de media cu programe la liber, de pe continent.

Misiunea SBS este de a oglindi caracterul multietnic și multicultural al societății australiene, unul dintre pilonii de bază ai democrației locale. În spiritul misiunii sale, SBS difuzează emisiuni în peste 60 de limbi, iar programele de ştiri și actualități sunt traduse în limba engleză.

19:00 Azi pentru maine

*Episodul 5 Renovaţi-o
De ani buni reglementarile reglementarilor reinoiesc si reorganizeaza invatamantul, afectand si uneori debusoland profesori, copii, parinti. Solutii ideale nu exista.Nevoia de incredere in scoala este comuna tuturor participantilor la procesul de invatamant indiferent de care parte a catedrei se afla. Dincolo de toate schimbarile trecute, prezente si viitoare, de toate renovarile sau reabilitarile legislatiei, profesori, elevi si parinti trebuie sa gaseasca un limbaj comun. Realizator Constantin Lupescu

Jurnalist Carmen Ciurea

Producător Alexandru Munteanu

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri