loader
Foto

Teatru tv: Piesa „Poveste de iarnă”, la TVR 3 și TVR Internațional

Sâmbătă, 17 decembrie, la TVR 3, de la ora 20.00, difuzăm spectacolul „Poveste de iarnă”, de William Shakespeare, în regia lui Dominic Dembinski. Piesa poate fi urmărită și la TVR Internațional tot în 17 decembrie, dar de la ora 18.20.

 

În următoarele două săptămâni Teatrul Național de Televiziune se vede la TVR 3 și TVR Internațional.

„În primul rând o viziune modernă asupra unui text cu o vechime de peste 400 de ani. Am încercat să abordez capodopera shakespeariană chiar dacă într-un context diferit, în spiritual ei: un basm filozofic, o meditatie asupra Timpului si vârstelor schimbătoare ale omului, care suferă sub vremuri, patimi, obsesii si încercări dictate de diversele etape ale vietii. si, nu în ultimul rând, o încercare de a crea un poem în imagini pentru formatul unui film de televiziune, desi este filmat în totalitate în platourile TVR.” (Regizorul Dominic Dembinski despre „Poveste de iarnă”)

Cu: Corina Semciuc (în dublu rol: Perdita şi Timpul), Ioan Andrei Ionescu (Leontes), Irina Cărămizaru (Hermiona), Virginia Mirea (Paulina), Constantin Cotimanis (Păstorul Bătrân), Demeter András (Antigonus  si Camillo), Liviu Lucaci (Polixenes), Alexandru Jitea (un tăran/fiul Bătrânului), Conrad Mericoffer (Florizel), Lari Giorgescu (Autolycus), Florin Dobrovici (Cleomenes/Slujitorul), Andreea Dută (Emilia/Mopsa) și copiii: Mirko Valentir (Mamillius), Andrei Octav Grigorescu (micul Leontes), Teodora Anton (mica Hermiona), Bogdan Pichiu (micul Polixenes).

Spectacolul s-a bucurat de participarea „Urșilor” din satul Bogdănești, jud Suceava, coordonați de profesorul Ioan Ilișescu.

Echipa TV:

Coregrafia: Andreea Duță

Scenografia: Gigi Raszovsky

Costume originale: Carmen Raszovsky

Director de imagine: Aurel Pițigoi

Regizor de montaj: Judith Georgescu

Regizor muzical: Liana Elekeş

Ilustrator muzical: Mihaela Constantinescu

PPS: Cornel Ciuleanu

Editor de imagine: Cosmin Găleată

Producător delegat: Daniela Andriescu

Producător: Diana Dumitru

Redactori: Cristina Anton, Savina Bantaș

Organizator de producție: Sorin Cristea

Premiera: 29 decembrie, 2014

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR care se difuzează pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: Demeter András István

 

 

9:00 Telematinal

* Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri