loader
Foto

Sexi-Afrodita îl seduce pe Hercules, vineri la TVR Internaţional

Vineri, 6 iunie, de la ora 18.00, la TVR Internaţional, telespectatorii au fost  invitaţi la Herculane, în apa rece a Cernei, îmbibată cu şuvoaie calde de la izvoarele cu sulf şi iod.

 

WellNESSIMȚIM BINE ÎN ROMÂNIA

Ediţia emisiunii este disponibilă online pe TVR+

“Hei Afrodita, sau Diana, tu eşti? / Nu..m-am înşelat.” – îşi spune videojurnalistul în timp ce iese cu aparatul de filmat subacvatic din apa rece Cernei îmbibată cu şuvoaie calde de la izvoarele cu sulf şi iod ale Herculanelor. El priveşte dezamăgit prin obiectiv cum, surprinsă de apariţia camerei,  o tânără de pe pe malul stâncos îşi fereşte identitatea prin rotirea cu 180 de grade a corpului său unduitor.  “O zeiţă romană nu i-ar întoarce spatele unui scufundător care caută să venereze tot ce ţine de atractivitatea unei staţiuni balneare, astăzi, la 1850 de ani după atestarea ei documentară.  Atunci, demult, delegaţii români, aristocraţii Romei o descopereau şi se îmbăiau în apele-i tămăduitoare….”

Erau bine trataţi, capii romanilor… Astăzi, românii cu cap privesc cu aceeaşi admiraţie către izvoarele sulfuroase de pe malul Cernei.  Ologiţi, nu de războaie, ci de bolile civilizaţiei. Care, acum, se vindecă, una câte una, în baze de tratament ale unor hoteluri modernizate, de moare de necaz acea presă, care vede doar paragină prin staţiunile balneo ale României.

Izvoare tămăduitoare, peisaj ca în Alpi, istorie romană dar şi habsburgică... Ultima dominaţie străină a şi lăsat multe pavilioane şi clădiri pe unde îşi plimbau trena fel de fel de oscioare princiare, tinere dar cu artroze activate de prea multă călărie, cu Prinţesa Sisi a Austriei în frunte. Deunăzi, în timpul filmării prin preajma statuii lui Hercules - rămas statuie a doua oară, căci lângă el a început restaurarea staţiunii – am dat bot în… ghidon cu o doamnă austriacă însoţită de căţelul - rasă mică şi pletoasă - purtat în coş pe bicicletă, dar şi de soţ, tot biciclist şi convins de puterea vindecătoare a apelor de Herculane!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

14:55 Vorbeşte corect!

Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri