loader
Foto

Castelul din Carpaţi

Castelul din Carpaţi - România, 1981

 

Regia: Stere Gulea

Cu: Cornel Ciupercescu, Maria Bănică, Octavian Cotescu

Dramă, adaptare a romanului omonim de Jules Verne. În 1848, încercând să publice un protest împotriva autorităților austro-ungare, tânărul boier Frâncu pleacă din Transilvania în Italia. Aici îl cunoaște pe Radu Gorj, posesorul unei impresionante averi şi al unui castel în Carpați. Gorj are o adevărată obsesie pentru frumoasa cântăreaţă de operă Stilla şi, după un şir de întâmplări bizare, dispare cu aceasta, la sfârșitul unei reprezentații.

Revenit în țară, Frâncu încearcă să dea de urma lui Radu Gorj şi, vizitând misteriosul castel, descoperă printre tot felul de maşinării o invenţie care imortalizează vocea artistei. Devenit prizonierul obsesiei sale, proprietarul va dispărea odată cu castelul său, care se năruie ca atins de un blestem.

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

 

#tvri