loader
Foto

Sănătatea inimii şi a dinţilor, la “Un doctor pentru dumneavoastră”

La TVR Internaţional, începem prima săptămână din iunie cu discuţii despre creşterea copiilor, sănătatea inimii, dermatocosmetice şi îngrijirea dinţilor. De luni până joi, de la ora 19.00.

 

Cei patru moderatori vă aşteaptă cu informaţii noi şi invitaţi de marcă din domeniul medical românesc. Luna iunie debutează la TVR Internaţional cu prezenţa unui reputat medic care va vorbi, în ediţia de luni, 1 iunie, despre creşterea copiilor.

Luni, 1 iunie

Irninis Miricioiu a avut privilegiul unei discuţii cu reputatul medic Dan Mircea Enescu, academician şi medic primar chirurgie plastică şi reparatorie, manager SCUC “Grigore Alexandrescu”.

Specialistul român a fost recent premiat la Londra, în cadrul Achievements Forum.  Asociația independentă Europe Business Assembly (EBA) a acordat două prestigioase distincții: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din București a primit premiul "Cel mai bun spital" iar managerul unității, Dan Mircea Enescu, a primit premiul "Cel mai bun manager" din domeniul sanitar.

O recunoaștere a experienței profesionale remarcabile și a managementului de succes. Mai multe detalii despre ediţia din 1 iunie aflaţi AICI.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 2 iunie

Miruna Moraru a stat de vorbă cu prof. univ. dr. Dragoş Vinereanu, medic primar medicină internă şi cardiologie, şeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Universitar Bucureşti despre sănătatea inimii.

România se află pe locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor cardiovasculare, care sunt cauza a peste 62% din totalul deceselor. Din multitudinea factorilor de risc prevalenţa cea mai mare o are hipertensiunea, urmată imediat de obezitate, sindromul metabolic, dislipidemie, diabet zaharat şi fumat. De ce? Tradiţiile şi obiceiurile românilor în ceea ce priveşte mâncarea, mai ales, sunt frumoase, dar multe sunt nesănătoase. Impactul lor asupra organismului l-am dezbătut în această  ediţie.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 3 iunie

Ana Maria Ghiur a avut-o invitată pe dr.Viorica Gabrian, medic primar dermato-venerolog, iar tema ediţiei a fost dermatita seboreică.

Stresul şi scăderea activităţii sistemului imunitar, completate de un exces de secreţie seboreică, grăsime, la nivelul pielii, mai ales în zonele feţei şi scalpului, sunt doar câţiva dintre factorii care duc la declanşarea dermatitei seboreice. Tratamentul presupune alegerea adecvată a produselor de îngrijire personală şi a dermatocosmeticele aflate pe piaţă.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, 4 iunie

Sorin Sîrbov stă de vorbă cu dr.Ciprian Buicu, medic stomatolog, specializare în implantologie orală, despre sănătatea dinţilor.

În România, peste 91% din populaţia de peste 10 ani prezintă afecţiuni dentare, iar prevalenţa cariilor dentare este de 60%, mai mare la copiii români faţă de celelalte ţări balcanice. Bolile dentare pornesc de la problemele cu care se confruntă copii încă din primele zile de viaţă, lipsa laptelui matern, a vitaminelor. O ediţie în care demonstraţiile cu aţa dentară şi alte ustensile ne vor ajută să înţelegem cum putem păstra un zâmbet sănătos!

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Pro esteti Pentru telespectatorii care doresc informaţii din domeniul chirurgiei plastice şi estetice doctorii Dana şi Ştefan Jianu oferă răspunsuri  pe adresa:  office@proestetica.ro.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria T Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Istorii de bun gust

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

22:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri