loader
Foto

Galerie foto

Sănătatea este cea mai importantă, să avem grijă de ea!

Chirurgia estetică, transplantul hepatic, beneficiile naturii, medicina de călătorie, rolul antioxidanților, vitaminelor și mineralelor în imunitate sunt temele emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” , în perioada 23-26 august, ora 19.00, la  TVRi .

 

Măriuca Mihăilescu

Luni 23 august, în prima parte a emisiunii, prof. dr. emerit Ioan Lascăr, medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic de Urgență din București, ne dezvăluie evoluția uluitoare a chirurgiei estetice care permite rezolvarea celor mai complicate cazuri.

(w882)

Partea a doua, aduce informații valoroase despre transplantul hepatic, o șansă la viață și vorbește despre succesul românesc de o parte și de alta a Prutului. Prof. dr. H.C. Vlad Braşoveanu, medic primar chirurgie generală la Centrul de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic “Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti ne va spune cum este viaţa unui pacient înainte şi după transplantul de ficat.

(w882)

Împreună cu echipele chirurgicale invitatul nostru este autorul unor premiere în România și Republica Moldova. Ultima reușită, recoltarea unui fragment de ficat de la donator a fost asistată laparoscopic, cu beneficii cum ar fi siguranță sporită și o recuperare rapidă. Mai mult, recent, la Spitalul Republican din Chișinău, a coordonat o intervenție care a durat 8 ore și a adus o premieră națională în spațiul românesc - transplant hepatic pediatric - la un băiat în vârstă de 2 ani și 8 luni, cu recoltarea unui fragment de ficat asistată laparoscopic de la donator viu (mama).

 

Marți, 24 august, dna. dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competență  în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală din Breaza, ne vorbește despre tradiție, natură și sănătate, cea mai valoroasă moștenire lăsată din moși strămoși, un liant între generațiile trecute și prezente pentru cele viitoare. Efectele negative ale vieții cotidiene pot fi combătute cu ajutorul nenumăratelor resurse ale naturii.

(w882)

 

Medicina de călătorie este subiectul ediției de miercuri, 25 august.  Dr. Raluca Jipa, medic specialist în boli infecțioase la Institutul Național de Boli Infecțioase „prof. dr. Matei Balș”, asistent universitar al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, membru al Societății Române de Medicină de Voiaj ne informează cum să ne protejăm de îmbolnăviri în călătorii. Situația actuală impune respectarea tuturor regulilor autorităților atât în zona de domiciliu cât și în cea în care călătoriți. Este important să știm care sunt riscurile de îmbolnăvire specifice zonelor în care mergem, tipurile de vaccinuri și medicația profilactică ce trebuie administrată înainte și în timpul călătoriei.

(w882)

Pe parcursul emisiunii ne vom conecta cu dna. dr. Angela Zgardan, specializată în medicină de familie, inițiatoarea proiectului ”Asociația Medicilor Moldoveni” din Portugalia.

Joi, 26 august, o emisiune cu informații utile despre echilibrul imunitar sub influența hormonilor, despre rolul antioxidanților, al vitaminelor și al mineralelor în imunitate. Dna. dr. Ileana Marinescu, medic primar endocrinolog, doctor în știinte medicale oferă recomandări utile pentru sănătatea noastră și ne va povesti cât de importantă este mișcarea în menținerea imunității.

(w882)

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.:Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) DermavitalPentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04, (+4)0731.871.968.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri