loader
Foto

Galerie foto

Românii din Cipru, luni, la „Lumea şi noi”

Luni, 17 octombrie, de la ora 21.00, TVR Internaţional vă invită în mijlocul românilor din Cipru, în capitala insulei, la Nicosia, dar şi în Larnaca, la malul Mării Mediterane, într-o ediţie Best of „Lumea şi noi".

 

Lumea şi noi

1 septembrie 2015. Destinaţia-Cipru. A treia insulă din Marea Mediterană. Aeroportul Internaţional Larnaca-poarta de intrare în Insula Afroditei. Imediat ce am părăsit aeroportul, am ajuns în mijlocul comunităţii de români. I-am vizitat pe mulţi dintre ei, în special pe cei din marile oraşe. Ne-au primit cu căldură. Ne-am simţit ca acasă. De fapt şi ei, prin serile româneşti, prin multitudinea de întâlniri şi nenumăratele evenimente organizate, ai impresia că şi-au creat acolo, departe de ţara natală, un colţ care le-aduce aminte de România.

(w882) Seară rom

Şi dacă i-am văzut cum petrec la o seară românească, nu puteam să nu mergem într-un spaţiu în care românii se simt cel mai bine, în care cred cu tărie şi care le dă puterea de a merge mai departe. La cele mai mari sărbători, în zilele de praznice împărăteşti şi nu numai, când se oficiază slujbe, Biserica „Sfântul Pavel” din Nicosia devine neîncăpătoare.

Am părăsit Nicosia, mergem către Larnaca, unul dintre cele mai frumoase oraşe de la malul Mediteranei. O atracţie a oraşului este faleza încadrată de palmieri. O plimbare seara pe Finikoudes este o adevărată încântare.

(w882) Finikoudes

Realizator: Ana Maria Ghiur

Fotografii: Veronica Ivanov

Ediţia a avut premiera în martie 2016 şi este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:00 Un doctor pentru dumneavoastră (R)

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuţa

(Reluare)

12:00 Avocatul dumneavoastră (R)

Moderator Angela Avram

Jurnalist Aura Iosif

Producător Angela Avram

(Reluare)
 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri