loader
Foto

România deşteaptă la New York: Sonia, Andrei, Octavia şi Crina

Miercuri, 13 aprilie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional ați putut afla poveştile a patru români care au pariat pe un nou început în Statele Unite şi, după muncă asiduă, au ajuns să aibă parte de recunoaştere şi succes.

 

Lumea şi noi
  • Irina Păcurariu prezintă la TVR Internaţional, în cadrul emisiunii “Lumea şi Noi”, timp de patru ediţii, portretele a zece tineri români care au reuşit într-unul dintre cele mai mari şi competitive oraşe ale lumii.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sonia Coman (foto) este unul dintre foştii copii minune ai României. La numai 12 ani a fost remarcată ca poetă şi după ce, mai mult pe cont propriu, a învăţat japoneza şi a început să facă poezie haiku, a fost invitată în SUA de Bill Clinton. Acum locuieşte la Paris, Tokyo şi în Connecticut şi face un doctorat în artă comparată. Este curator de artă la Washington, visează să se implice în modernizarea reţelei de muzee din România. Nu are decât 27 de ani.

Andrei Pomolea este un IT-ist de geniu, la 25 de ani compania lui are birouri în San Francisco, Londra şi New York şi dezvoltă aplicaţii pentru care negociază cu Amazon şi Google.

Octavia Mărginean(foto) a plecat în SUA ca babysitter, apoi a făcut Facultatea de Psihologie, timp în care a muncit câte 12-14 ore pe zi învăţând ce înseamnă munca în echipe americane.  Acum conduce unul dintre cele mai mari hoteluri din Tribeca/Manhattan.

(w882) Irina Pacu

Crina Pupăză, absolventa unui master în psihologie socială la Columbia University, ardeleancă hotărâtă şi tânără mamă face ca visul american să fie posibil. A pornit de la zero şi reuşeşte acum să conducă departamentul de Resurse Umane al unui mare fond de investiţii, împărţindu-se între muncă, familie şi România.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri