loader
Foto

Renunţarea la fumat şi infertilitatea, subiecte la „Un doctor pentru dvs.”

În săptămâna 14-17 septembrie, vorbim despre programul Ministerului Sănătăţii - „Stop fumat!” – aflăm pe larg cât de periculoase sunt înţepăturile de insecte şi aducem în discuţie problema infertilităţii. La TVRi şi online pe TVR+, de la ora 19:00.

 

Săptămâna aceasta revedem la „Un doctor pentru dumneavoastră” ediţiile din perioada 25-28 mai.

Luni, 14 septembrie

Irninis Miricioiu aduce informaţii despre renunţarea la fumat, iar în platoul emisiunii se află dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”, coordonator programul Ministerului Sănătăţii - „Stop fumat!”.

După aprecierile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), tabagismul va deveni principala cauză de morbiditate şi mortalitate din lume. El ucide şase persoane în fiecare minut, iar un fumător din patru moare de o maladie legată de tutun. În plus, se apreciază că, în prezent, există aproximativ 1.1 miliarde de fumători în întreaga lume.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi 15 septembrie

Miruna Moraru discută despre implant şi boala parodontală cu dr. Irina Trosca, medic stomatolog, competenţă în implantologie, LiviaDent.

Afecţiunile parodontale afectează 1 din 3 persoane, iar în final riscăm să ne pierdem dinţii. Cauza este exclusiv microbiană, eventual o predispoziţie genetică, combinată cu factori favorizanţi precum fumatul, stresul, boli imune, diabet. Parodontoza, numită şi „boala dinţilor frumoşi” afectează, din  păcate, foarte mulţi tineri.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 16 septembrie

Ana Maria Ghiur explică pe larg ce pot provoca înţepăturile de insecte, alături de conf.dr. Gheorghe Enache, medic primar boli infecțioase, Spitalul Clinic de Boli Infectioase şi Tropicale „Prof. Dr. V. Babeş”.

Multe insecte aduc disconfort dureros, iar unele sunt extrem de periculoase, fiind agenţi de transmitere a unor boli grave, uneori letale. Se recomandă alegerea măsurilor potrivite de evitare a contactului cu acestea, iar în cazul înţepăturilor, prezentarea de urgenţă la camera de gardă pentru prevenirea simptomatologiilor specifice în alergii şi în bolile infecţioase.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 17 septembrie

Sorin Sîrbov abordează tema infertilităţii în cuplu cu dr. Andreea Velişcu, medic specialist obstetrică-ginecologie, coord. Dep. de Fertilizare in Vitro, Spitalul Clinic prof.dr. Panait Sârbu.

Un cuplu este considerat infertil atunci când există eşecul de a procrea pe durata de cel puţin un an. Probleme de infertilitate pot să apară la ambele sexe. Din cauza vârstei mai înaintate a unuia sau a ambilor parteneri, cuplurile apelează la specialişti în infertilitate mult mai devreme simţind că timpul reprezintă o mare presiune. O problemă frecventă care afectează multe cupluri.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sursa foto: stocksnap.io

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs., transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Pro esteti Pentru telespectatorii care doresc informaţii din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, doctorii Dana şi Ştefan Jianu   oferă răspunsuri  pe adresa:  office@proestetica.ro.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii  telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria T Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni cauzatori de boala. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri