loader
Foto

Galerie foto

Redescoperă Gorjul turistic, la "Investiţi în România!"

Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 7 mai, la TVR Internaţional, de la ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Nordul Olteniei este o îmbinare reuşită între tradiţii, natură, oameni ambiţioşi ce au scris istorie şi au dus în lume, în numele României, un patrimoniu folcloric şi etnografic unicat. La acestea se adaugă nenumărate locuri istorice, muzee şi case memoriale, statui şi monumente, unele semnate de Constantin Brâncuşi, creatorul şcolii moderne de sculptură. De altfel, un punct de maximă atracţie pentru turişti este Complexul Sculptural al marelui artist din municipiul Târgu-Jiu şi Casa Memorială de la Hobiţa.

În Gorj există peste 25 de trasee montane, trei zone de alpinism, cinci arii speologice ce alcătuiesc cel mai mare potenţial speologic din România. Un obiectiv important este Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, având punctul maxim în Pasul Urdele, la 2.145 metri altitudine. Drumul leagă Oltenia de Transilvania. Rânca este cea mai renumită staţiune de schi din Carpaţii Olteniei. Are două pârtii dotate cu teleschi şi instalaţie de nocturnă. Defileul Jiului, Cheile Olteţului şi vastele perimetre de vânătoare şi pescuit sunt alte puncte de interes. Spectaculoase sunt şi Cheile Sohodolului. Aici întâlnim peşteri, izbucuri, vegetaţie de stâncărie calcaroasă cu rarităţi floristice şi faună deosebită.

În ceea ce priveşte spiritualitatea, bisericile şi mânăstirile vorbesc despre o civilizaţie cu rădăcini ancorate în timp şi credinţă de neclintit în Dumnezeu. Tismana, Polovragi, Crasna sunt renumite. Importante pentru evoluţia arhitecturală sunt casele şi conacele realizate îndeosebi între secolele XVI – XIX şi culele, specifice Olteniei.

Aşadar, potenţialul turistic diversificat face din Gorj o destinaţie de vacanţă de neuitat. Autorităţile locale au integrat în strategia de dezvoltare durabilă a judeţului o serie de proiecte realizate atât cu fonduri de la buget, cât şi cu bani europeni, menite să să valorifice obiectivele turistice, să promoveze tradiţiile şi să dezvolte infrastructura de cazare. Detalii în această ediţie.

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR.

***

Emisiunea poate fi urmărită în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri