loader
Foto

Recomandări pentru un stil de viaţă sănătos, la „Un doctor pentru dvs.”

De luni până joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional aflăm despre cum să ne menţinem sănătatea, dar şi când şi cum să apelăm la utilizarea antibioticelor de sinteză.

 

Moderatorii emisiunii sunt Irninis Miricioiu, Miruna Moraru, Ana Maria Ghiur şi Sorin Sîrbov, iar despre invitaţii şi tema de discuţie din fiecare ediţie aflaţi mai jos mai multe detalii.

 

Luni, 16 noiembrie

(w500) Irninis Mi

Irninis Miricioiu vine cu informaţii despre infecţiile osoase la copii. În perioadele în care sistemul imunitar este foarte slăbit (mai ales primăvara, toamna şi iarna), organismul devine vulnerabil la atacurile microbiene, la orice nivel al organismului.

Bacteriile ajung foarte repede la nivelul celulelor şi în sânge, mai ales la cei care prezintă, la nivelul tegumentului, leziuni sau răni netratate sau insuficient dezinfectate, producând infecţii grave, precum cele osoase, numite şi osteomielite.

Mare atenţie la neglijarea sau tratarea necorespunzătoare a laringitelor, otitelor, pneumoniilor sau faringoamigdalitelor. Gheorghe Burnei, medic primar în ortopedie şi traumatologie pediatrică, şeful Clinicii de ortopedie pediatrică la Spitalul „Marie Curie”, ne explică despre aceste afecţuni, în direct, la „Un doctor pentru dumneavoastră”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

 

Marţi, 17 noiembrie

(w500) miruna mor

Miruna Moraru v-a prezentat o serie de tratamente non invazive pentru durerile încheieturilor alături de Florica Munteanu, specialist în biorezonanţă şi dermato-cosmetică, DermaVITAL.

Artrita reumatoidă denumită şi poliartrita cronică cuprind peste 1% din populaţia globului. Medicina clasică foloseşte medicamente, în vreme ce medicina alternativă, prin metodele energo-informaţionale, are rezultate tot mai bune şi oamenii apelează la acest gen de terapii.

Durerea e privită ca un strigăt al ţesutului pentru a fi detoxifiat. Impulsul bioenergetic dat mezenchimului duce la refacerea acidului hyaluronic. În acest sens, se pune în mişcare sistemul de autovindecare iar fenomenul de distrugere este întrerupt.

Mai multe detalii aţi aflat marți, 17 noiembrie, de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

 

 

Miercuri, 18 noiembrie

(w500) Ana Maria

Ana Maria Ghiur vorbeşte cu Ofelia Olga Brihăilesc - medic primar în medicina de familie – despre cum influenţează antibioticele organismul şi în ce constă un stil de viaţă sănătos.

„Ceea ce faci şi mănânci în primele zile, reprezintă cheia sănătăţii pentru întreaga viaţă” este deviza invitatei noastre, care este ambasador al „Startului sănătos în viaţă”.

Recomandări esenţiale în ceea ce priveşte stilul de viaţă optim pentru a ne menţine sănătatea, când şi cum apelăm la utilizarea antibioticelor de sinteză şi care sunt antibioticele natural secretate de plante, aflăm din această ediţie.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

 

Joi, 19 noiembrie

(w500) Sorin sirb

Sorin Sîrbov atenţionează fumătorii despre riscurile acestui viciu împreună cu dr. Florin Mihălţan, şef Secţia Pneumologie III, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

În ceea ce priveşte numărul de fumători, românii ocupă locul al patrulea într-un clasament al ţărilor membre ale Uniunii Europene.

Puţini dintre cei care fumează sunt conştienţi că expun alte persoane la fum de ţigară. Peste 15% dintre cetăţenii UE intervievaţi au declarat că restricţiile împotriva fumatului la locul de muncă sunt puţine sau inexistente.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Logo Ponde Unul dintre cele mai ambițioase proiecte medicale din Romania, Ponderasare o capacitate de 141 de paturi, 8  săli de operație și peste 35 de cabinete medicale. Centrul este dotat cu tehnologie de avangardă: echipamente medicale  de ultimă generație pentru centrul de imagistică (CT, RMN, ecografie și RX), cinci săli de operație utilate complet cu echipamente de chirurgie laparoscopică 2D și 3D,  anestezie video-asistată, două laboratoare de endoscopie și, nu în ultimul rând, un centru de training ce are sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D din sălile de operație în sălile de curs. În prezent, Ponderas este singurul Centru de Excelență în Chirurgia Metabolică și Bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare – europeană și americană. Contact: Tel.: 021 9886/ 0751.116.397,  office@ponderas.ropagina de Facebook

(w100) Mirador

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


 

11:30 Prezenţe româneşti (R)

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(Reluare)

12:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Conf.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri