loader
Foto

Punctul pe AZi: rolul vizitei lui Dmitri Rogozin la Chişinău

Marţi, 5 iulie, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA, şi miercuri, 6 iulie, de la ora 9.00, la TVR Internaţional, Vitalie Guţu şi invitaţii emisiunii au dezbătut declaraţiile lui Rogozin, după vizita pe care a făcut-o la Chişinău.

 

Vitalie Guţu
Punctul pe AZi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, vine la Chișinău. Pe parcursul zilei de astăzi, 5 iulie, și mâine, emisarul de la Kremlin urmează să aibă întrevederi cu autoritățile de la Chișinău, dar și cu așa-zișii lideri din regiunea separatistă Transnistria. Rogozin nu va avea parte nici de această dată de o întâmpinare călduroasă la Chișinău. Mai multe organizații și alți activiști s-au mobilizat pentru un protest anti-Rogozin.

Cele mai importante declarații ale oficialului rus vor fi analizate în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de jurnalistul Vitalie Guțu împreună cu invitații lui: editorialistul Petru Bogatu, expertul în problematica transnistreană; Oazu Nantoi și directorul Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning, Iulian Chifu.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

 

12:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Prof.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)

13:00 Universitaria

Pe vremuri, România era considerată grânarul Europei, o ţară eminamente agrară. Astăzi, când tehnologia a evoluat fantastic şi viaţa noastră arată cu totul altfel, nu putem să nu ne întoarcem la ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă şi în armonie cu natura. Despre agricultură, horticultură, silvicultură, biotehnologii şi multe altele, într-o ediţie specială, în două părţi, dedicată Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri