loader
Foto

"Punctul pe AZi", despre interdicţia fumatului în spaţiile publice

Marţi, 31 mai, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA şi miercuri, 1 iunie, de la ora 9.00, la TVR Internaţional, jurnalistul Vitalie Guţu a discutat cu invitaţii lui despre interdicţia fumatului în spaţiile publice închise şi semiînchise în Republica Moldova.

 

Vitalie Guţu
Punctul pe AZi

Editia este disponibila online pe TVR+.

A devenit ilegal şi Republica Moldova fumatul în spațiile publice închise și semiînchise. Fumătorii nu vor mai avea voie să-și aprindă țigara în localuri şi nici la locul de muncă.

Ministrul Sănătății susține că astfel fumătorii vor fi încurajați să se lase de acest viciu. Nemulțumiți de situație sunt administratorii cluburilor și restaurantelor, dar și fumătorii înrăiți.

Prevederile care intră în vigoare din 31 mai interzic fumatul în încăperi, adică în spaţiile închise şi semiînchise. Legea prevede ca la intrare în încăpere, la loc vizibil, să fie afişat semnul unic de interzicere a fumatului. În ceea ce priveşte fumatul pe scările blocului, la intrarea în bloc sau în ascensoare, fumatul este interzis. Dacă asociaţia sau serviciul de exploatare a locuinţelor respectă legea şi afişează semnul respectiv, atunci este sancţionat fumătorul "prins asupra faptei".

Sancţiunile le aplică Serviciul de Supraveghere a Sănătăţii Publice.

Jurnalistul Vitalie Guțu dezvoltă subiectul în emisiunea "Punctul pe AZi" cu invitații săi: Ion Șalaru, autorul proiectului legii antifumat, Centrul Național de Sănătate Publică, Ghenadie Țurcanu, expert la Centrul de Politici și Analize în Sănătate, și Constantin Dascăl, președintele Asociației "Fumătorii Responsabili".

**

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”, o ediție despre conservarea valorilor culturale românești

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.

 

#tvri