loader
Foto

Proiectele Fundației Principesa Margareta dedicate vârstnicilor, la Ora Regelui

Sâmbătă, 19 ianuarie, la TVR Internaţional, de la ora 15.00, aflați cum îi ajută Fundația Principesa Margareta pe bătrânii din România și o cunoașteți pe Anneli Ute Gabanyi (foto), membră în Consiliului Regal.

 

Jumătate din vârstnicii României sunt afectați de singurătate. Efectele sunt dezastruoase asupra sănătății fizice, psihice și a calității vieții lor. Bătrânii sunt marginalizați și excluși social. De 28 de ani, Fundația Principesa Margareta a României încearcă să îi reactiveze pe vârstnicii singuri care își doresc să ajute indiferent de vârstă.

(w882)

Programe precum „Niciodată singur”, „Flori pentru suflet”, „Telefonul vârstnicului”, „Fii îngerul unui bătrân”, „Meniu în așteptare” și „Invită un bunic la teatru” le sunt dedicate. Centrele „Generații” reconsideră rolul social al vârstnicilor în comunitate, implicându-i ca voluntari în centrele de zi pentru copii.

La început de octombrie, o întreagă săptămână le-a fost dedicată. Conferințe, întâlniri cu specialiștii în domeniul senectuții, workshop-uri și momente de relaxare și distracție au fost plănuite din timp pentru ei.

Invitata emisiunii este Anneli Ute Gabanyi. După o carieră în cadrul Radio Europa Liberă, ca analist și șef al secției de cercetare pentru România și la Institutul de Studii Sud-Est Europene de la Munchen, doamna Anneli Ute Gabanyi a fost din 2001 cercetător asociat al Institutului German pentru Studii Internaționale și Securitate din Berlin. De doi ani are onoarea să ocupe unul dintre locurile Consiliului Regal.

(w882)

9:00 Telematinal

* Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

 

#tvri