loader
Foto

Progrese şi îngrijorări peste Prut, la „Orizont European”

Vineri, 16 septembrie, de la ora 21:00 la TVR Moldova, de la miezul nopţii la TVR Internaţional şi online pe TVR+,  a fost difuzată o nouă ediţie a emisiunii despre actualitatea politică din Republica Moldova, „Orizont European”.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Primul subiect pus în dezbatere vineri seara este Raportul final de monitorizare a implementării Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare.

Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare este un document elaborat și aprobat de Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova la începutul lunii martie 2016. Documentul reprezintă o listă consolidată de măsuri și angajamente, ce urmau a fi implementate până pe data de 31 iulie 2016, în vederea depășirii provocărilor constatate în Concluziile Consiliului Uniunii Europene pentru Afaceri Externe din 15 februarie 2016, dar și a îngrijorărilor partenerilor de dezvoltare și societății civile.

Concluziile şi recomandările din acest raport, dar şi întregul context politic din Republica Moldova sunt analizate de moderatoarea Miruna Munteanu şi de invitaţii săi: Nadia Hriptievschi, directoare de programe, Centrul de Resurse Juridice din Republica Moldova, Otilia Nuţu, expert în politice energetice, Expert Forum, România, Sorin Ioniţă, preşedinte Expert Forum, România, consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani.

Tot la „Orizont European”, se discută despre Podul de peste Prut: interconectarea pe gaze și energie electrică. Rusia şantajează Republica Moldova în primul rând prin energie, iar un lucru foarte important pe care l-ar putea face România ar fi găsirea unor alternative, la acest capitol economic.

Ediţia este duplex Bucureşti – Chişinău.

Moderator: Miruna Munteanu

Producător: Aura Iosif

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

(redifuzare)

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri