loader
Foto

Programe speciale pentru telespectatorii TVR Internațional

Românii din afara graniţelor ţării au, în luna noiembrie, mai multă informaţie, ştiri în limba engleză şi filme-portret.  

 

Începând din luna noiembrie, TVR Internaţional, postul pentru străinătate al Televiziunii Române, şi-a îmbogăţit oferta de programe realizate special pentru telespectatorii săi.

La fiecare sfârşit de săptămână, TVR I difuzează o retrospectivă a ştirilor din România în limba engleză, „Romania News Report”. Fie că sunt apropiaţi ai comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării, fie fac parte din familii mixte sau din categorii socio-profesionale interesate de actualitatea românească, telespectatorii au acum posibilitatea de a urmări ştiri realizate de jurnaliştii Televiziunii Române, traduse în limba engleză.

Programul, realizat în parteneriat cu Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan - Engleză, Universitatea din Bucureşti, este prezentatat de Bogdan Stănescu, traducător, cu o experiență de peste 30 de ani în televiziune. „Romania News Report” se difuzează sâmbăta de la ora 19.30, ora României, la TVR Internaţional şi pe platforma tvrplus.ro, iar pentru publicul din SUA şi Australia: duminică - la orele 2:30 şi 14:30; luni - la ora 13:00 şi marţi – la ora 5:00.

(w882)

„Info Diaspora” este un alt program informativ al TVR Internaţional care abordează teme juridice, consulare, economice, medicale, sociale, însoțite de explicații pentru o mai bună și corectă înțelegere. Dreptul muncii, locurile de muncă, asigurările sociale, pensia în țară și în Uniunea Europeană, proiectele finanțate de UE, oportunitățile economice, noutăţile din educație, drepturile și asigurările medicale, posibilităţile de tratament se regăsesc printre subiectele de la „Info Diaspora”. Emisiunea poate fi urmărită de telespectatorii TVR Internaţional de pe toate continentele la ore de maximă audienţă: sâmbătă - la ora 19:00; duminică - la ora 2:00; marţi - la ora 13:00 şi miercuri - la ora 5:00.

Tot în luna noiembrie, TVR Internaţional a lansat şi proiectul „Prezenţe româneşti în Italia”, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, o serie filme-portret despre români care s-au integrat în societatea italiană şi care scriu istorie, într-un fel sau altul, în domeniul ştiinţei, al artelor plastice, al studiului ştiinţelor politice şi relaţiilor internaţionale. Sunt exemple de reuşită pentru românii de pretutindeni, nu doar prin prisma realizărilor profesionale, dar şi în calitate de promotori ai valorilor culturale şi identitare româneşti.

 

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri