loader
Foto

Programe speciale de Paşti la TVR MOLDOVA

Pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, TVR MOLDOVA le-a pregătit şi în acest an telespectatorilor un program special cu transmisiuni religioase, documentare despre credinţă, spectacole, filme.

 

În Vinerea Mare, de la ora 18.00, românii de pretutindeni pot urmări în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti Denia Prohodului, iar sâmbătă de la ora 23.00 vor fi împreună, de la distanţă la Slujba Învierii Domnului.

Săptămâna Patimilor aduce 5 ediţii de colecţie Obiectiv Comun realizate de jurnaliştii TVR MOLDOVA de la Chişinău, împreună cu jurnaliştii TVR Internaţional de la Bucureşti. Aceştia intră în casele telespectatorilor, de luni până vineri, de la ora 17.00, cu ediţii despre semnificaţia zilelor din Săptămâna Patimilor, vorbind despre apropierea de Dumnezeu şi rolul intervenţiei pastorale în această perioadă de restrişte. În fiecare ediţie participă duhovnici din Republica Moldova, România şi din diaspora, care vorbesc despre smerenie, speranţă şi autoizolarea prin interiorizare.

Documentarele din această perioadă ne aduc la TVR MOLDOVA atât oameni care prin munca lor ne dau un exemplu despre ceea ce înseamnă dăruire, iubire şi grijă faţă de cei aflaţi în nevoi, cât şi o invitaţie de a descoperi locuri, taine şi semnificaţii adânci legate de Săptămâna Patimilor şi de Învierea Domnului.

Astfel, vineri, 17 aprilie, de la 10.00 este programat documentarul Lavra Neamțului, iar de la ora 15.00 telespectatorii sunt invitaţi să cunoască povestea impresionantă a celei care este Maică pentru 100 de copii.

De luni până vineri, de la ora 13.30 şi sâmbătă şi duminică, de la 14.30, Andrei Victor Dochia ne poartă în Ţara Sfântă, pe Drumul Crucii, împreună cu Părintele Profesor Constantin Necula la Universul Credinţei - Paşi spre Înviere.

Sâmbătă de la 19.00, 21.00 şi 22.00 aflăm povestea unor oameni care au găsit puterea de a-şi păstra speranţa şi credinţa în această perioadă plină de temeri şi ameninţări în programul Miracolul EU.

Duminică la 19.00, la Suferinţele creştinilor cunoaştem oameni care în aceste săptămâni şi-au schimbat viaţa şi s-au transformat pentru a-şi găsi calea.

Duminică, în ziua celei mai mari sărbători a Creştinătăţii, românii spun HRISTOS A ÎNVIAT! şi se bucură, cu începere de la ora 9.00, de cele mai frumoase cântece populare interpretate de mari rapsozi precum: Margareta Clipa, Elisabeta Turcu-Juverdeanu, Matilda Pascal Cojocărița, Gheorghe Roșoga, Constantin Lătărețu, Emilia Dorobanțu şi mulţi alţii. De la ora 13.00 la Tezaur Folcloric urmărim Concertul Aniversar – 60 de ani, al Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania din Baia Mare.

De la 21.00 este programat spectacolul extraordinar în trei părţi Lumina Mea, al îndrăgitului artist Paul Surugiu – Fuego, realizat la Chişinău.

Din programul TVR MOLDOVA nu lipsesc în aceste zile nici filmele. Copiii Parisului (coproducţie Franţa-Germania 2010) este programat vineri, de la ora 22.30 şi filmele româneşti: Singurătatea florilor şi Iarba verde de acasă vor fi difuzate sâmbătă şi duminică, la ora 15.00.

Sărbători binecuvântate!

 

11:00 Antidot la uitare

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

11:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri