loader
Foto

Galerie foto

Programe speciale de Paşte, la TVR Internaţional

Sărbătoarea Învierii Domnului a fost marcată la TVR Internaţional cu transmisiuni religioase, documentare despre credinţă, programe de divertisment şi un spectacol dedicat lui Florin Piersic.

 

Vineri, 29 aprilie

În Vinerea Mare, de la ora 18.50, TVR Internaţional transmite slujba Prohodului Domnului de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Slujba este oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de alţi ierarhi şi preoţi.

De la ora 21.00 plecăm în pelerinaj în cele mai vizitate locuri ale Ierusalimului pe calea numită generic ECCE VIA, un drum mai înainte de toate spiritual, prin Cetatea Sfântă din zilele noastre. Realizatorii Elena Dinu şi Titi Dincă vă invită să descoperiţi Ţara Sfântă, Ierusalimul, Sfântul Mormânt, locurile pe unde a păşit Hristos, legendele Iordanului şi întâmplări din Deşertul Iudeii.

(w882)

Venind spre Ierusalim, Iisus a trecut în repetate rânduri prin cătunul Betfaghe, pe la casa Mariei şi Martei din Betania şi peste Muntele Măslinilor. Ghetsimani este grădina ultimei rugăciuni din noaptea arestării, Fortareaţa Antonia este presupusul spaţiu al locului judecării şi condamnării, Via Dolorosa este calea care leagă momentul încoronării cu spini de cel al răstignirii.

Sâmbătă, 30 aprilie

De la ora 21.00, la TVR Internaţional urmăriţi documentarul “Rugăciunea din Zid”, o incursiune "sui generis” în ambientul monahal al Mânăstirii Neamţ şi a schiturilor sale: Vovidenie, Pocrov şi Icoana Nouă - vatră de credinţă şi de cultură românească, evidenţiind valorile patrimoniale şi a obiectelor de tezaur. Filmul de antropologie religioasă este şi o oglindă a experienţelor colective şi personale dintr-o obşte monahală.

De la ora 23.50, TVR Internaţional transmite în simulcast cu TVR 1, slujba prilejuită de praznicul Învierii Domnului la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Ceremonia religioasă este oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de numeroşi ierarhi şi preoţi.

După miezul nopţii, de la ora 00.45, Iuliana Tudor vă aşteaptă “La masa de Paşti” cu voie bună, invitaţi de marcă şi muzică folclorică.

(w882)

Luni, 1 mai

Dimineaţa, de la ora 8.10 urmăriţi o ediţie specială “Universul credinţei”, iar de la 10.30 aveţi întâlnire cu “Petrecerea iepuraşilor”, prima parte. În studioul ŢUP TV are loc un concurs pentru desemnarea Iepuraşului de Paşti. Juriul, format din Zâna Primăvară, Zâna Buruiană, Iepurica Morcovica şi Grădinarul, a avut o misiune dificilă, întrucât toţi concurenţii au fost foarte bine pregătiţi. La concurs au participat: Iepurele Timid, Iepurele Rusesc, Vrăbiuţele Poliţiste, Iepurele Artist, Iepuraşii Dansatori, Broscuţa Oac şi Iepurica Frumuşică. Prezentatorii concursului sunt Bibi şi Ovi, adică Bianca Lixandru şi Ovi Jacobsen.

De la 21.50 urmăriţi spectacolul aniversar Florin Piersic la 80 de ani. Spectacolul “Nu mă întreba câţi ani am” s-a ţinut cu sala plină la Opera Naţională din Cluj-Napoca, în luna ianuarie a acestui an. Pe 27 ianuarie actorul Florin Piersic a împlinit 80 de ani.

(w882) Florin Pie

Luni, 2 mai

Dimineaţa, de la ora 9.30, urmăriţi cea de-a doua parte a “Petrecerii iepuraşilor”.

12:00 A doua Românie (R)

* Teodora Popa este o tânără cercetătoare din Londra specializata în genetică care militează pentru introducerea tehnologiei, a metaversului și a inteligenței artificiale în domeniul sănătății, în special în aria fertilizării in vitro. A obținut licența și masterul în Genetică și Genomică Umană la University College London (UCL), și are un doctorat în domeniul fertilității, geneticii embrionare și a sănătății femeilor. Este vicepreședinta Academiei Globale de Genomică și Medicină Personalizată, şi conduce biroul de inovaţii al unei clinici de fertilitate din capitala Marii Britanii. La inceputul acestui an a obţinut premiul Omul de Ştiinta al Anului din partea British Fertility Society. Teodora este împreună cu noi în această ediţie şi ne spune poveste ei, dar şi care sunt motivele pentru care a venit în România.

Reprezintă a treia generaţie de violonişti dintr-o familie cu tradiţie în muzica din Transilvania şi a reuşit să încânte publicul de peste ocean cu repertoriul său care curpinde reinterpretări de muzică clasică şi Jazz. Mihaela Crăciun ne spune povestea impresionantă a profesorului şi violonistului Cristian Herki, absolvent al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, stabilit de mulţi ani în Canada.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

* Enescu o afacere de stat. Criza rachetelor din Cuba

Producător Ruxandra Ţuchel

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri