loader
Foto

Proeuropenii, în două tabere, luni la “Orizont European”

Luni, 8 iunie, de la ora 21.00, la TVR Moldova şi a doua zi, în reluare, de la ora 10.00, la TVR Internaţional, Miruna Munteanu discută cu invitaţii săi despre evenimentele recente din Republica Moldova.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Cu o săptămână înainte de alegerile locale generale din Republica Moldova, Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău a fost locul în care oameni cu aceleaşi viziuni - proeuropene - s-au împărţit în două tabere, acuzându-se reciproc de trădare: adepţii Platformei civice „Demnitate şi Adevăr” şi susţinătorii Partidului Liberal.

În plus,  premierul Gaburici ameninţă cu demisia. Prim-ministrul Chiril Gaburici a trimis o scrisoare președintelui țării, Nicolae Timofti, și președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în care solicită demisia conducerii Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Pentru acestă solicitare, Gaburici a înaintat și un termen limită de o lună de zile. În caz contrar cel care își va da demisia este chiar el, susține Chiril Gaburici.

Pe agenda emisiunii se află şi subiectul luptei pentru Chişinău. Dorin Chirtoacă ar putea lua mai puține voturi la alegerile locale din 14 iunie decât candidatul socialiștilor Zinaida Greceanîi, arată datele unui nou sondaj prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. Zinaida Greceanîi ar fi susținută de 26,4% din alegători, iar Dorin Chirtoacă ar acumula 24,3% din voturi. Autorii studiului au precizat că sondajul a fost relizat în perioada 20-30 mai. Atunci, mai mulți concurenți electorali încă nu-și începuse campania de promovare. Între timp, rezultatele s-ar putea schimba. Marja de eroare a sondajului este de 2,8%.

Invitaţii ediţiei sunt George Scarlat,expert în cadrul Fundaţiei Universitare a Mării Negre, diplomat în spaţiul Estic, şi prin skype, Vasile Năstase, analist politic, Chişinau şi Nicolae Negru, publicist, analist politic  la Institutul de Analiză și Consultanță Politică POLITICON din Chişinău.

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri