loader
Foto

„Primăvara românească la Bruxelles”, ediţia a XII-a

„Primăvara românească la Bruxelles”, cel mai mare festival al românilor din Belgia, a ajuns la a XII-a ediţie. Un reportaj din capitala Belgiei, miercuri, 7 iunie, ora 21.00, la TVRi şi pe TVR+.

 

Actualitatea TVRi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Primăvara românească la Bruxelles” este dedicată culturii şi tradiţiilor româneşti, bogăţiei şi frumuseţii patrimoniului autohton, promovării imaginii României ca stat membru al Uniunii Europene.

(w882) brxl

Evenimentul a fost organizat de Casa de Cultură Belgo-Română Arthis şi susţinut de europarlamentarul Victor Negrescu, precum şi de Primăria din Bruxelles.

(w882) brxl

Ca de fiecare dată, „Primăvara românească la Bruxelles” este un prilej de a face cunoscute cultura și tradițiile româneşti, bogăția patrimoniului și promovează imaginea României ca țară membră a Uniunii Europene.

(w882) brxl

În acest an, invitaţi speciali au fost reprezentanţii judeţelor Dâmboviţa şi Prahova.

(w882) brxl

„Primăvara românească la Bruxelles” a adus bucurie în sufletele a peste 3.000 de vizitatori.

(w882) brxl

Români sau belgieni, toţi au urmărit spectacolul şi au fost prezenţi la standuri, unde au admirat costume tradiţionale, ceramică, sculptură în lemn, textile, bijuterii, au degustat din bunătăţile cu specific românesc şi au descoperit destinaţiile turistice ale regiunilor invitate.

(w882) brxl

La „Primăvara românească la Bruxelles” decernarea Premiilor Radio-TV Arthis a devenit o tradiţie. La ediţia din acest an, Cristina Leorenţ, director TVR Internaţional, împreună cu echipa TVRi au fost distinși cu Premiul de Excelenţă pentru realizarea şi promovarea de emisiuni timp de 3 ani, în parteneriat cu Radio Televiziunea Arthis.

(w882) diploma

***

Imagine DAN GHEORGHE

Montaj MIHAELA CHIPER

O emisiune de RALUCA AMZĂR

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:00 Interviu cu Şerban Foarţă

Prezintă Călin Andrei Mihăilescu

Realizat de Universitatea de Vest din Timişoara

(redifuzare)

17:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri