loader
Foto

„Pe urmele istoriei”, la TVR Internaţional

Din 12 iunie, în fiecare duminică, de la ora 14:30, la TVR Internaţional şi la TVR HD, de la ora 18:00, descoperim patrimoniului cultural şi istoric al României, în cadrul seriei „Pe urmele istoriei”.

 

Edițiile sunt disponibile online pe TVR+.

Proiectul „Pe urmele istoriei” a fost demarat de către Asociaţia ATHENEUM din Dusseldorf în scopul descoperirii patrimoniului nostru cultural şi istoric, al cunoaşterii tradițiilor, obiceiurilor şi frumuseţilor României.

Acest program, început în 2013, a fost iniţiat de preşedinta asociaţiei germano-române, Livia Grama Medilanski, fostă gimnastă de performanţă şi scriitoare rezidentă în Germania. Proiectul a ajuns acum la cea de a treia ediţie. Călătoria vizează nordul României. Traseul a pornit din inima Transilvaniei, de la Cluj-Napoca și Turda, a traversat Maramureşul şi Bucovina, a continuat la Iaşi şi s-a încheiat la Bucureşti.

(w882) Mocanita

Pentru ca oaspeţii să poată cunoaşte farmecul şi potenţialul nostru turistic, au fost incluse în traseu şi oraşe mai mici, sate, comune, zone cu peisaje sălbatice, precum și bisericile de lemn ale Maramureşului şi mănăstirile din nordul Moldovei.

(w882) Voronet

Muzica şi dansurile tradiţionale, ilustrând specificul fiecărei zone vizitate, dar și bucatele și băuturile locale au acompaniat, cu succes, descoperirea unei alte realităţi - România eternă.

(w882) Maramures

Moştenirea istorico-germană, reflectatată la Cluj-Napoca, Vişeu de Sus sau Bucureşti, a stârnit interesul oaspeţilor din Rhenania de Nord - Westfalia, care au avut prilejul să descopere vechi legături româno-germane.

(w882) Cimitirul

Foto: Sandrino Gavriloaia

Călătoria pornită în căutarea urmelor istoriei s-a transformat într-un program al prieteniei, al cunoașterii şi al respectului reciproc.

Producător şi scenarist: Sandrino Gavriloaia

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


 

7:00 În Slujba Binelui

La 30 de ani de când Mitropolia Basarabiei şi-a reluat misiunea spirituală, observăm strădania preoţilor de pe ambele maluri ale Prutului-adevăraţi promotori ai valorilor şi spiritului românesc-de a face misiune în parohiile din Republica Moldova. Patriarhia Română susține Ortodoxia în spațiul dintre Prut şi Nistru, iar duhovnicii reuşesc să-i adune pe oameni în jurul bisericii şi să ridice lăcaşuri de cult acolo unde n-a existat niciodată un loc de rugăciune. Rând pe rând, vă vom prezenta istoriile lor-exemple demne de urmat. Producător şi realizator Tatiana Slivca

7:30 Vivi Art

Vivi Art este o emisiune de divertisment, cu impact educativ, destinată atât copiilor, cât și părinților. Gazda proiectului este Vivien Rusu, o fetiţă talentată de 11 ani. Curioasă din fire, ea îşi propune să îi descopere pe copiii din Republica Moldova, care îşi savurează copilăria prin prisma talentelor.

Fiecare emisiune are în calitate de invitat un copil talentat, pasionat, dedicat harului său. Domeniile explorate sunt diverse: gastronomie, teatru, muzică, sport, dans, astronomie, hipism, călătorie, vlogging, etc. Emisiunea, filmată în manieră home video, este interesantă, veselă şi educativă.

Prezentator Vivien Rusu Producător Tatiana Slivca

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri