loader
Foto

Galerie foto

Pe româneşte despre turism, la TVR Internaţional!

De la Băile Felix, la Viena: o dezbatere despre turism, aşa cum este practicat în România, Ungaria şi Austria. Noul sezon „Investiţi în România!” a început marţi, 18 octombrie, de la 21:30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Conf.univ.dr. Marilena Stoian, preşedinte fondator Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural, dr. Simona Tănase, director general Pensiunea „Casa Matei” Berca, Buzău, Mihai Ogrinji, preşedinte Asociaţia Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România şi Doru Dinu Glăvan, preşedinte Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România sunt invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 18 octombrie, la TVR Internaţional, de la ora 21.30.

Am însoțit o delegaţie a Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România într-o călătorie de informare cu destinaţie finală Viena. Interesul profesional în a descoperi cum funcţionează industria ospitalităţii din oraşul muzicii, care aduce venituri considerabile la bugetul capitalei austriece, a marcat traseul.

Prima înnoptare, Băile Felix. De aproape 15 ani, hotelurile din staţiunea bihoreană au intrat într-un amplu proces de modernizare. Povestim despre investiții în servicii de 5 stele ce rivalizează cu oricare altele din Europa, în emisiunea de astăzi.

Am trecut granița a doua zi. La Jula ne-am întâlnit cu reprezentanţii celei mai puternice comunităţi de români din Ungaria. La sediul Uniunii Culturale a Românilor, la Catedrala Ortodoxă Sân Nicoară şi la Muzeul Ortodoxie din localitate ne-au fost dezvăluite preocupările legate de păstrarea identităţii româneşti în rândul minorităţii. Vi le arătăm.

Drumul către Viena ne-a purtat prin Budapesta. Am reuşit să admirăm cele două maluri ale Dunării, Buda şi Pesta, când soarele se grăbea să apună. Frumoasa capitală a vecinilor de la Vest dă exemplu cum autorităţile maghiare îşi pun în valoare atracţiile turistice.

Avantajele de a circula pe o autostradă care leagă două capitale le-am simţit din plin când am ajuns la Viena. Am admirat vestigiile impresionante ale unui fost imperiu care și-a construit amprente şi cu bani proveniţi de la noi. În postura de ghid, arhitectul Mihai Popescu ne-a călăuzit pe bulevardele și străzile vieneze, un periplu din care nu au lipsit Ringstrasse și Palatul Schönbrunn. Am participat la întâlnirile cu reprezentanţii României de la Institutul Cultural de la Viena.

Vă invităm să ne însoțiți pe urmele istoriei și a bunelor practici în turism!

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR Moldova.


Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

11:00 Info Diaspora (R)

*Informații utile pe următoarele teme:

Efectul Schengen asupra pieţei forţei de muncă din România

Ce drepturi de pensie au românii din străinatate

Îngrijiri medicale planificate în altă ţară a UE

Contractul de întreţinere

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

(Reluare)

11:30 Prezenţe româneşti (R)

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri