loader
Foto

Galerie foto

PASĂREA ROCK şi O.N.E. vineri la “Lumea şi noi”

Vineri, 3 iulie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional v-am adus muzici scrise în diaspora pentru (a fi cântate în) România.

 

Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Înfiinţat din februarie 2014 de câţiva foşti membri Phoenix, proiectul Pasărea Rock a prins între timp... aripi. După începutul numit Mircea Baniciu & Josef Kappl şi un prim disc mic „Pe Argeş în jos”, s-au alăturat pe rând Ovidiu Lipan, Cristi Gram şi Mani Neumann. Iar dacă la început au colaborat cu unul dintre celebrii textieri din anii ’60 - ’80 - Victor Cârcu - astăzi melodiile compuse şi orchestrate de Ioji Kappl la Osnabruck s-au înmulţit inspirate de textele lui Florin Dumitrescu.

(w882) Pasărea r
Prima componenţă

În ultimul timp au înregistrat şi două discuri (cu participarea inedită a actorului Flaviu Crişan), iar de ultimă... h-oră, Pasărea Rock a devenit simfonică, cântând melodii vechi şi noi, dar în versiuni rescrise de acelaşi neobosit chitarist bas pentru grupul rock şi Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti. Aşa se face că în 29 mai 2015, sub bagheta dirijorului Vlad Mateescu, a fost susţinut în premieră un spectacol complex, aplaudat, care se va lăsa cu alte concerte în toamnă.

(w882) AfiÅŸul co

Managerul grupului, Izabela Rudolf, ne-a mai permis ilustrarea unui moment deosebit din scurta dar intensa istorie a super-grupului. În ianuarie 2015, osatura instrumentală a trupei - Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ioji Kapl şi Cristi Gram – a fost cooptată într-un spectacol care a reprezentat România la Târgul Internaţional de Turism de la Stuttgart, pe parcursul căruia au fost pe scenă nume ca Nicolae Voiculeţ, Amadeus, Mihai Neniţă, Căluşarii ş.a.m.d. O reţetă originală cu succes garantat.

(w882) Careu de a

În a doua parte a emisiunii, i-a venit rândul lui Marius Luca să-şi ţină promisiunea făcută tot în emisiunea „Lumea şi noi”, în urmă cu doi ani. Rezident la Montreal, acesta şi-a regrupat formaţia – Organic Noise Experiment, pe scurt O.N.E. - cu care a înregistrat mai multe hituri din anii ’80 (când chitaristul – solist vocal cânta cu Compact, Metropol sau Metrock) aduse la zi, laolaltă cu piese proaspete. Au rezultat două discuri, unul cântat în limba română, celălalt în engleză, cu piese diferite.

(w882) Marius Luc
Marius Luca

Iar proba de foc, de unde ediţia v-a prezentat un amplu reportaj, a constituit-o concertul extraordinar susţinut de Marius Luca, Shawn Haines şi Louis Dore la sala National din Montreal, în 28 martie, cu sprijinul ziarului „Zig Zag român canadian”, dar şi al numeroşilor spectatori români care au plătit biletul la intrare. O avanpremieră a turneului european – dar în primul rând românesc – din vara şi toamna acestui an.

(w882) ONE

Un reportaj de Doru Ionescu

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri