PASĂREA ROCK şi O.N.E. vineri la “Lumea şi noi”
vineri, 26 iunie 2015
Vineri, 3 iulie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional v-am adus muzici scrise în diaspora pentru (a fi cântate în) România.
Pasărea Rock
Finalul primului concert Pasărea Rock
Pasărea Rock
Primul concert, martie 2014
Marius Luca
Pasărea Rock şi Doru Ionescu
ONE
ONE
Pasărea Rock
Finalul primului concert Pasărea Rock
Pasărea Rock
Primul concert, martie 2014
Marius Luca
Pasărea Rock şi Doru Ionescu
ONE
ONE
Alte legături
Lumea şi noi

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Înfiinţat din februarie 2014 de câţiva foşti membri Phoenix, proiectul Pasărea Rock a prins între timp... aripi. După începutul numit Mircea Baniciu & Josef Kappl şi un prim disc mic „Pe Argeş în jos”, s-au alăturat pe rând Ovidiu Lipan, Cristi Gram şi Mani Neumann. Iar dacă la început au colaborat cu unul dintre celebrii textieri din anii ’60 - ’80 - Victor Cârcu - astăzi melodiile compuse şi orchestrate de Ioji Kappl la Osnabruck s-au înmulţit inspirate de textele lui Florin Dumitrescu.

(w640) Pasărea r
Prima componenţă

În ultimul timp au înregistrat şi două discuri (cu participarea inedită a actorului Flaviu Crişan), iar de ultimă... h-oră, Pasărea Rock a devenit simfonică, cântând melodii vechi şi noi, dar în versiuni rescrise de acelaşi neobosit chitarist bas pentru grupul rock şi Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti. Aşa se face că în 29 mai 2015, sub bagheta dirijorului Vlad Mateescu, a fost susţinut în premieră un spectacol complex, aplaudat, care se va lăsa cu alte concerte în toamnă.

(w640) AfiÅŸul co

Managerul grupului, Izabela Rudolf, ne-a mai permis ilustrarea unui moment deosebit din scurta dar intensa istorie a super-grupului. În ianuarie 2015, osatura instrumentală a trupei - Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ioji Kapl şi Cristi Gram – a fost cooptată într-un spectacol care a reprezentat România la Târgul Internaţional de Turism de la Stuttgart, pe parcursul căruia au fost pe scenă nume ca Nicolae Voiculeţ, Amadeus, Mihai Neniţă, Căluşarii ş.a.m.d. O reţetă originală cu succes garantat.

(w640) Careu de a

În a doua parte a emisiunii, i-a venit rândul lui Marius Luca să-şi ţină promisiunea făcută tot în emisiunea „Lumea şi noi”, în urmă cu doi ani. Rezident la Montreal, acesta şi-a regrupat formaţia – Organic Noise Experiment, pe scurt O.N.E. - cu care a înregistrat mai multe hituri din anii ’80 (când chitaristul – solist vocal cânta cu Compact, Metropol sau Metrock) aduse la zi, laolaltă cu piese proaspete. Au rezultat două discuri, unul cântat în limba română, celălalt în engleză, cu piese diferite.

(w640) Marius Luc
Marius Luca

Iar proba de foc, de unde ediţia v-a prezentat un amplu reportaj, a constituit-o concertul extraordinar susţinut de Marius Luca, Shawn Haines şi Louis Dore la sala National din Montreal, în 28 martie, cu sprijinul ziarului „Zig Zag român canadian”, dar şi al numeroşilor spectatori români care au plătit biletul la intrare. O avanpremieră a turneului european – dar în primul rând românesc – din vara şi toamna acestui an.

(w640) ONE

Un reportaj de Doru Ionescu

Un nou sezon "Lumea şi noi", din 6 octombrie! Fii mândru de românii pe care ţi-i prezintă TVR Internaţional!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 • 18:00
  Serial TV
  *Primăverii *Sezon 2 Episodul 3 şi 4 România 2018 Distribuţie : Maia Morgenstern, Diana Cavallioti, Dragoş Huluba, Alex Conovaru şi Corina Dănilă Scenariul Octavian Strunilă Regizor Laurenţiu Maronese O comedie spumoasă în care chimia între actori este perfectă, iar momentele amuzante se ţin lanţ. Mătuşa Florina, interpretată de actriţa Maia Morgenstern, aduce în casa ei din Primăverii doi nepoţi, alături de familiile lor. Pentru a deveni moştenitorii imobilului estimat la 3 milioane de euro, aceştia trebuie să stea alături de ea 10 ani şi să se supună regulilor casei. Producător tv Ştefan Stănescu
 • 19:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Obezitatea, bolile cardiovasculare şi pâinea noastra cea de toate zilele Invitat: din Italia, dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer. Moderator Măriuca Mihăilescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa (redifuzare)
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Transmisiune directă *Sport *Meteo
 • 20:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 21:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram (redifuzare)
 • 22:30
  România 9!
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu
 • 23:30
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Regia artistică Larry Maronesse Producător Diana Pascal O producţie TVR2 şi Zucchero Media
 • 00:30
  #NuExistaNuSePoate!
  *cu Andreea Marin O oră de motivaţie şi inspiraţie în compania oamenilor care reuşesc în viaţă fiindcă pentru ei nu există nu se poate Director de imagine Vlad Tănase Regia artistica Aurel Badea Producător tv Diana Pascal (redifuzare)
 • 01:30
  Generaţia Fit
  *În cadrul programului vor fi oferite antrenamente de fitness şi gimnastică autorizate pentru începători şi avansaţi, coordonate de către profesori autorizati, sfaturi ale unor medici nutriţionişti şi o reţetă sănătoasă pentru sportivi şi publicul larg! Gazde: antrenori Diana Preda şi Gabriel Toncean Producător: Ştefan Stănescu Coproducție TVR-FRCF
 • 02:00
  Un doctor pentru dumneavoastră
  *13 ani *Obezitatea, bolile cardiovasculare şi pâinea noastra cea de toate zilele Invitat: din Italia, dr. Gheorghe Cerin, medic primar cardiolog, dr. în ştiinţe medicale, responsabilul Unităţii de Medicină Internă-Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Novara, preşedintele Asociaţiei Medicilor Români din Italia, membru al Societăţii Europene de Cardiologie Stilul nostru actual de hrană, ca şi cel de viaţă, stau la baza kilogramelor în plus, kilograme care pot determina un exces ponderal, ca şi obezitate, uneori severă. Pentru persoanele trecute de vârsta de 45-50 de ani, excesul de kilograme se va însoţi întotdeauna de creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului, glicemiei şi a trigliceridelor, elemente care prevestesc apariţia ulterioară a diabetului de tip 2, a accidentelor vasculare cerebrale, steatozei hepatice sau, pentru cei mai în vârstă, a Alzheimerului. Vă propunem așadar o abordare deschisă privind modul corect de hrană şi de schimbare a obişnuinţelor alimentare, adeseori nepotrivite cu nivelul de activitate fizică pe care o desfăşurăm zilnic. Vom analiza în detaliu rolul carbohidraţilor în hrana noastră şi mai ales rolul acestora în producerea obezităţii, obezitate care este de fapt cauza majoră a unor boli cronice precum cele cardiovasculare, dar şi unele forme de cancer. Moderator Măriuca Mihăilescu Realizator Cristina Anton Producător Monica Ancuţa
 • 03:00
  Telejurnal
  *Ştiri *Tema zilei Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru Sport *Montaj Meteo *Montaj
 • 03:50
  Zi de zi cu părintele Constantin Necula
  Producător Victor Dochia
 • 04:00
  Avocatul dumneavoastră
  *21 ani *Contractul, lege a părţilor Invitat: Dan Laurenţiu Stoicescu, avocat Rubrica INFO *Informaţii utile despre contractul de închiriere comercială în Franţa Invitată: avocat Diana Dauphin Lazăr Moderator Angela Avram Jurnalist Aura Iosif Producător Angela Avram