loader
Foto

Orizont european: Rezoluţia Consiliului European privind Republica Moldova

Vineri, 19 februarie, de la ora 21:00, pe TVR Moldova şi sâmbătă, 20 februarie, de la ora 06:00,  pe TVR Internaţional, ați putut urmări discuţiile privind rezoluţia CE și recomandări pentru noua guvernare de la Chișinău.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Consiliul European a adoptat luni, 15 februarie, în cadrul reuniunii Consiliului Afacerilor Externe, o rezolutie care contine 13 concluzii privind situaţia politică şi economică din Republica Moldova şi modalităţile de sprijinire a acesteia de către Uniunea Europenă. CE își reafirmă angajamentul de a consolida asocierea politică și integrarea economică între Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Uniunea Europeană își menține angajamentul de a sprijini eforturile în reformele realizate, în scopul de a aduce beneficiile Acordului de Asociere. Ca să dispună de privilegiile oferite de UE, Guvernul de la Chișinău trebuie să prioritizeze reformele ce vizează abordarea politizării instituțiilor de stat, corupția sistemică, reforma administrației publice și să contribuie la creșterea eficienței organismelor de reglementare, transparența și responsabilitatea în gestionarea finanțelor publice și în procesul de elaborare a politicilor.

Invitaţii acestei ediţii a emisiunii "Orizont european" vor analiza recenta rezoluţie a Consiliului European de sprijinire a Republicii Moldova şi vor discuta despre necesitatea aplicării reformelor pentru a scoate ţara din criză.

Ediţia este duplex Bucureşti-Chişinău şi poate fi urmărită şi la TVR Internaţional, sâmbătă, 20 februarie, de la ora 6:00.

Invitaţi: Arcadie Barbarosie, director executiv, Institutul de Politici Publice, Chişinău, şi Sorin Ioniţă, preşedinte Expert Forum, Bucureşti, consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani.

Moderator Miruna Munteanu

Producător Aura Iosif

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Producător Cosmin Dumitru

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri