loader
Foto

O nouă ediţie „Orizont European", de la Bruxelles în Găgăuzia

Luni, 16 martie, de la ora 20:30 pe TVR Moldova şi marţi, 17 martie, de la ora 10:00, pe TVR Internaţional, „Orizont European” aţi urmărit o nouă dezbatere pe teme de actualitate din viaţa politică a Republicii Moldova.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Primul subiect abordat de moderatoarea Miruna Munteanu se va referi la evoluțiile din realizarea Acordului de Asociere şi la determinarea priorităților pe termen scurt pentru guvernul Republicii Moldova, în contextul în care pe 16 martie, la Bruxelles, se reuneşte Consiliul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Realizatoarea emisiunii reaminteşte că preşedintele Klaus Iohannis a declarat, recent, la Varşovia, că pentru România susţinerea parcursului european al Republicii Moldova rămâne o prioritate majoră, şi că e nevoie de un mesaj ferm şi constant de susţinere a acestui drum proeuropean pentru toate ţările membre ale Parteneriatului estic.

O altă temă abordată în această ediţie a emisiunii „Orizont European” va fi scrutinul din Găgăuzia. Dezbaterea va încerca să afle care va fi direcţia de dezvoltare a autonomiei după aceste alegeri. Găgăuzia este o regiune autonomă din sud-vestul Republicii Moldova.

Invitaţii ediţiei sunt Iulian Chifu,  fost consilier prezidenţial pentru Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă, cercetător specializat în Analiză de Conflict şi Relaţii Internaţionale, Ion M. Ioniţă, jurnalist, iar prin Skype Denis Cenuşă, expert asociat, Centrul Analitic Expert-Grup, Chişinău.

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

16:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri