loader
Foto

„Orizont European”: Retrospectiva politică a Republicii Moldova pe 2016

„Orizont European” face retrospectiva anului 2016 în Republica Moldova, vineri, 16 decembrie, la TVR MOLDOVA, de la ora 19:00, la TVR Internaţional, sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 7:00, precum şi online pe TVR+.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miruna Munteanu şi invitaţii săi discută despre evenimentele ce au avut loc în acest an în Republica Moldova, dar şi despre bătălia geopolitică.

Deşi este o ţară mică, Republica Moldova păstrează o semnificaţie geopolitică importantă, aflându-se într-un punct cheie între Munţii Carpaţi şi Marea Neagră. Pe măsura continuării concurenţei în ţările din spatiul ex-sovietic, Republica Moldova rămâne în continuare semnificativă, fiind o zonă strategică.

Asemenea situaţiei din Ucraina, unde au fost echilibrate două orientări geopolitice distincte, dinamica internă a Republicii Moldova se va accelera de acum încolo.

De pe agenda retrospectivei nu lipseşte marele eveniment al ţării - alegerile prezidenţiale. Pe 30 octombrie şi 13 noiembrie 2016, în Republica Moldova s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale, după ce prin decizia Curţii Constituţionale, din 4 martie a.c, s-a revenit la alegerea Preşedintelui prin vot direct de către cetăţeni.

Invitati: Ileana Racheru, cercetător în spaţiul ex-sovietic, Institutul Diplomatic Român, şi Oazu Nantoi, analist politic, director de programe in managementul conflictelor in cadrul Institutului de Politici Publice, Chişinău.

Ediţia este duplex Bucureşti – Chişinău.

Moderator: Miruna Munteanu

Producător: Aura Iosif

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri