loader
Foto

Orizont European: Finanţarea şi reforma justiţiei din Republica Moldova

O nouă pagină din actualitatea politică a Republicii Moldova, la „Orizont European”: la TVR MOLDOVA vineri, 11 noiembrie, la ora 19:00, sâmbătă, 12 noiembrie, la ora 6:00 şi la TVR Internaţional sâmbătă, la ora 7:00, precum şi online pe TVR+.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Fondul Monetar Internațional a aprobat asistență financiară de aproape 180 de milioane de dolari pentru Moldova.

Programul de finanțare a fost aprobat cu anumite condiţii. Care sunt măsurile prevăzute în acord, care urmează a fi implementate? Pentru prima dată într-un acord cu FMI, pentru Republica Moldova, sunt incluse un set de reforme în domeniul justiției.

Care este progresul reformelor în domeniul justiţiei şi ce urmează să facă în continuare guvernul Republicii Moldova?

Forumul România - Republica Moldova în domeniul Justiției „Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană” desfăşurat la Chişinău, în perioada 10-11 noiembrie, își propune să se constituie în principala platformă de comunicare în domeniul justiției care să conducă la dezvoltarea cooperării bilaterale în acest domeniu, înlăturarea eventualelor sincope, dar și sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova și Justiției din această țară, prin continuarea reformelor în domeniul Justiției, a luptei împotriva corupției. Concluziile şi recomandările sunt analizate în ediţia de vineri a emisiunii „Orizont European”.

Invitaţi: Nadia Hriptievschi, director de programe, Centrul de Resurse Juridice din Republica Moldova, Sorin Ioniţă, preşedinte Expert Forum, România, consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani, expert în politici publice, Angela Grămadă, preşedinte al Asociaţiei Experts for Security and Global Affairs, România.

Ediţia este duplex Bucureşti – Chişinău.

Moderator: Miruna Munteanu

Producător: Aura Iosif

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

6:20 Regatul Sălbatic

*Sezon 12 Episodul 1

Producător Mihai Enea

6:55 Imnul României

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri