loader
Foto

Orizont European: Despre importanţa Consiliului Consultativ România-R. Moldova

Vineri, 4 martie, de la ora 18:00, pe TVR MOLDOVA şi sâmbătă, 5 martie, de la ora 06:00, la TVRi, ați aflat de la Miruna Munteanu şi invitaţii săi care este scopul Consiliului Consultativ Mass-Media România - Republica Moldova.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediția este disponibilă online la TVR+.

La Bucureşti a fost lansat luni, 29 martie, Consiliul Consultativ Mass-Media România - Republica Moldova. Acest Consiliu este un cadru instituţional care va implementa spaţiul comunicaţional comun între România şi Republica Moldova. La eveniment a participat şi ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu.

Potrivit ministrului, crearea acestui spaţiu informaţional vine să ajute Republica Moldova să adere la valorile europene, iar vorbitorii de limbă română de pe ambele maluri ale Prutului să se simtă ca acasă.

Membrii Consiliului Consultativ sunt reprezentanţi ai canalelor de informare în masă din ambele ţări, membri ai societăţii civile și experţi în comunicare.

Noul forum este menit să pună la punct un regulament care să asigure aplicarea unor norme comune de bune practici, să definească proiecte care să asigure coerenţa politicii editoriale în spaţiul comunicaţional comun şi să încurajeze reprezentanţii mass-media din cele două state în vederea integrării în grilele de programe sau în publicații a unor rubrici axate pe evoluţiile din ţara parteneră.

Care sunt proiectele importante ale acestui Consiliu? Vor răspunde şi vor comenta invitaţii Mirunei Munteanu în ediția din 4 martie a emisiunii Orizont European”.

Ediţia este duplex Bucureşti-Chişinău şi poate fi urmărită şi la TVR Internaţional, sâmbătă, 5 martie, de la ora 06:00.

Invitaţi:  Petre Guran, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, şi Petru Macovei, directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente din Republica Moldova.

Moderator Miruna Munteanu

Producător Aura Iosif

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Agrostrategia

Producător Vlad Macovei

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri