loader
Foto

Galerie foto

Orizont european: care sunt marile mize ale alegerilor prezidenţiale

Vineri, 7 octombrie, de la ora 21:00, la TVR MOLDOVA, şi de la miezul nopţii la TVR Internaţional, aţi urmărit o nouă discuţie pe marginea alegerilor din 30 octombrie.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Care sunt faţetele bătăliei electorale de la sfârşitul lunii octombrie din Republica Moldova şi contextul geopolitic regional? Care sunt actorii implicaţi în bătălia politică din Republica Moldova? Viitorul preşedinte al Republicii Moldova va marca direcţia pe care o va urma ţara, astfel că mizele scrutinului din 30 octombrie sunt extrem de ridicate.

În ediţia de vineri, 7 octombrie, la Orizont European vorbim despre importanţa alegerilor prezidenţiale şi cum va influenţa rezultatul viitoarele relaţii cu Uniunea Europeană şi Rusia. Un semnal din partea Moscovei a venit la finele lui septembrie. Într-un interviu pentru Televiziunea Română, ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, spunea că Federația Rusă este nevoită să închidă piața pentru produsele și mărfurile din Republica Moldova, atât timp cât face parte din zona de liber schimb cu Uniunea Europeană. În felul acesta, Moscova nu face altceva decât să-și apere interesele economice, argumenta ambasadorul rus.

De partea cealaltă, Andrian Candu – aflat într-o vizită oficială la Washington – le-a vorbit jurnaliştilor Associated Press despre faptul că Federaţia Rusă este suspectată de guvernul de la Chişinău de implicare în campania electorală. „Ruşii finanţează partidele politice şi liderii acestora. Încerc să fiu pozitiv şi optimist, dar există factori externi care ne îngrijorează”, a declarat el în faţa presei străine.

Vorbim despre toate aceste subiecte alături de invitaţii Mirunei Munteanu:  Iulian Groza - Director executiv al Institutului pentru Politici şi Reforme Europene din Republica Moldova şi Iulian Chifu, președintele Centrului de Prevenire a Conflictelor și Early Warning.

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

Moderator Miruna Munteanu

Producător Aura Iosif

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Translator mimico gestual Laura Ioana

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri