loader
Foto

Oana Sârbu, Silviu Biriş şi Reli Sanda la Dedicaţii la TVR I

Noua (a noua!) ediţie a emisiunii noastre i-a avut ca invitaţi ai Adrianei Trandafir pe OANA SÂRBU, SILVIU BIRIŞ şi pe RELI SANDA.

 

Adriana Trandafir
DEDICAŢII LA TVR INTERNAŢIONAL

Ediția de joi, 12 decembrie, este disponibilă online, pe TVR+

Oana Sârbu îşi împarte celebritatea între scena muzicală şi platourile de filmare. Din 1985, când a câştigat o ediţie a emisiunii – concurs “Steaua fără nume”, solista a repurtat numeroase succese în domeniu, înregistrând de-a lungul timpului şi câteva discuri. Dar probabil că niciodată nu va fi la fel de cunoscută ca pentru rolul din seria de filme artistice începută cu “Liceenii” (1986).

La rândul său, Silviu Biriş – ajuns în lumina reflectoarelor ca actor – numără în filmografie 12 pelicule de lung metraj, piesele de teatru fiind un capitol mai greu cuantificabil. Dar şi el şi-a găsit o nouă vocaţie, muzica, pentru care este invitat, în primul rând, la emisiunea noastră, reinterpretând melodii fără vârstă pentru românii de pretutindeni.

De loc din Gorj, Reli este o interpretă de muzică populară care, deşi plecată pe un drum profesional sobru (a absolvit Dreptul, a intrat în Baroul Gorj), a izbândit şi într-o altă direcţie. Culege folclor autentic, colecţionează costume populare şi, înainte de toate, cântă! A lansat mai multe discuri şi, în emisiunea noastră, va echilibra cu siguranţă balanţa muzicală dintre muzica uşoară şi cea populară.

Remember IOAN LUCHIAN MIHALEA. Dacă e decembrie, emisiunea noastră vă propune un moment de reamintire a celui care a fost (dar a şi rămas în inimile românilor din mai multe generaţii) fondatorul şi dirijorul corului-fenomen SONG, Ioan Luchian Mihalea. Deşi mentorul coriştilor a dispărut tragic în urmă cu două decenii, când mai avea încă atâtea de spus, ei se strâng în fiecare zi de 15 decembrie la Casa Studenţilor din Bucureşti, zisă şi “Grigore Preoteasa”, pentru a-i sărbători ziua de naştere, aşa cum o făceau în timpul vieţii muzicianului. A fost greu să alegem o filmare SONG, nemaivorbind de celelalte grupuri fondate, precum MINISONG ori cvintetul LUCHIAN, aşa că ne-am oprit la ultima filmare a melodiei preferate de către cei mai mulţi dintre corişti - “Iac-aşa”.

CLIPUL DIN DIASPORA: Una dintre marile voci ale României anilor ’70 – ‘80, solista PĂUNIŢA IONESCU a plecat din ţară imediat după Revoluţie. În Germania a reluat colaborarea cu fostele colege de la grupul pop-rock feminin CATENA, cântând câţiva ani împreună la Hanovra, unde s-a şi stabilit. Însă marea lovitură muzicală a dat-o de una singură, înfiinţând un grup coral de muzică tradiţională gospel, cu muzicieni de culoare amatori, pe care i-a antrenat la nivelul profesionist. De altfel, chiar în seara de joi, BIG MAMA & THE GOLDEN SIX se află într-un turneu European, cântând la Bruxelles. Înregistrarea propusă în emisiune face parte dintr-un concert filmat în Germania: “Down by the Riverside”.

  • DEDICAŢII LA TVR INTERNAŢIONAL,  joi 12 decembrie 2013, ora 21.10 şi LIVE pe TVR+

foto: Pagina de Facebook a Oanei Sârbu

19:00 Cursa prin istorie (R)

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

(Reluare)

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri