loader
Foto

O săptămână de sărbătoare, cu programe speciale la TVR MOLDOVA

Din a doua zi de Paşte şi până la finalul săptămânii, echipa TVR a pregătit ediţii de sărbătoare care unesc românii la bucuria Învierii şi a renaşterii spirituale.

 

Astfel, luni, la TVR MOLDOVA, începem a doua zi de Paşte încă de la ora 7.00, urmărind ediţia specială a programului MATINALII.

Tot luni, Tudor Gheorghe ne aduce concertul excepţional Primăvara simfonică, iar Fuego ne aşteaptă de la ora 15.00 cu o ediţie de Paşte, a emisiunii Drag de România mea!. De la 18.30 sunteţi invitaţi De Paşte...acasă, la un program cu cântec tradiţional interpretat de artişti consacraţi reprezentând Banatul şi Ardealul, joc şi urări de sărbătoare, prezentat de Felicia Stoian şi Tiberiu Ceia.

(w882)

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 23.00, TVR MOLDOVA a programat pentru această perioadă, ediţii de colecţie ale celor mai importante producţii TVR Internaţional.

Astfel, luni, la Avocatul dumneavoastră, invitaţii Angelei Avram ne îndeamnă să uităm de clişee şi să promovăm România prin cultură, marţi, în emisiunea Investiţi în România!, Sorin Burtea vorbeşte despre păstrarea valorilor, cu nume mari de pe scena muzicală: Dida Drăgan, Arlinda Morava, Gabriel Dorobanţu.

(w882)

 

Miercuri, în prima zi a lunii mai, Mihaela Crăciun prefaţează la Articolul VII, vizita istorică a Papei Francisc în România şi evenimentele Anului omagial al satului românesc, iar joi, în studioul emisiunii Corespondent TVRi, Corina Dobre are invitaţi români remarcabili din America, Australia, Germania, care fac perfomanţă în ţara lor natală: Andrei Şerban, regizor de teatru şi de operă, Daniel Ioniţă, poet, traducător, scriitor şi promotor cultural, lector la Universitatea Tehnologică din Sidney, pianista Mădălina Paşol şi saxofonistul Flavius Teodosiu.

 

(w882)

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră a pregătit pentru 2 şi 3 mai, de la 11.30, două ediţii de colecţie, care aduc în viaţa dvs., exemple de excelenţă din medicina românească.Ediţia de joi, 2 mai, moderată de Ana Maria Ghiur, stă sub semnul iubirii, dăruirii şi muzicii datorită prof. dr. Mircea Penescu, şeful Clinicii de Nefrologie din Spitalul de Nefrologie "prof. dr. C. Davila", preşedintele Fundaţiei Medicină şi Muzică. Prin telefon, din Italia, se alătură prof. dr. Stephan Poen, medic foniatru, doctor în medicină şi muzicologie.

 

(w882)

Ediţia de vineri, 3 mai, moderată de Măriuca Mihăilescu, îl are ca invitat pe acad. Ioanel Sinescu, rectorul Univerităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, şeful Centrului de Urologie, Nefrologie şi Transplant Renal, Institutul Clinic Fundeni. Dr. Călin Ciofu, medic primar chirurgie urologică,  Spitalul Tenon din Paris şi prof. dr. Mihai Florin Rădulescu, medic primar urologie, care în prezent profesează în Germania şi în Franţa, transmit mesaje de suflet în aceste zile de sărbătoare.

 

(w882)

 

Şi pentru că nicio sărbătoare nu este completă fără muzică bună şi artişti valoroşi, din programul special nu lipseşte evenimentul anului: Eurovision, cel mai mare concurs muzical al planetei – la care în acest an România este reprezentată de Ester Peony. Aşa că vineri, de la ora 23.00, Carmen Târnoveanu este gazda unei noi ediţii a Galei de susţinere a României la Eurovision: Destinaţia Tel Aviv. Sâmbătă, de la ora 21.00 ne reamintim cele mai importante momente de la semifinalele şi finala Selecţiei Naţionale Eurovision România din acest an într-un Making of Eurovision realizat de echipa TVR MOLDOVA.

Muzica este pentru toate preferinţele, astfel încât pe 30 aprilie şi 1 mai, de la ora 10.00, ne bucurăm de folclorul autentic cu Plăieşii din Chişinău, iar marţi de la 12.00 ne delectăm cu piesele din concertul grupului Bere Gratis. Duminică, de la ora 16.00, TVR MOLDOVA a programat un spectacol inedit Trecu anu’ cu olteanu, pus în scenă de artiştii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova.

Încheiem această perioadă de sărbătoare cu două concrete - eveniment: Drag de România mea! susţinut de Fuego (sâmbătă, ora 16.00) şi Vara simfonică sub semnătura lui Tudor Gheorghe (duminică, ora 18.30).

Sărbători fericite cu TVR MOLDOVA!

13:00 Universitaria

Pe vremuri, România era considerată grânarul Europei, o ţară eminamente agrară. Astăzi, când tehnologia a evoluat fantastic şi viaţa noastră arată cu totul altfel, nu putem să nu ne întoarcem la ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă şi în armonie cu natura. Despre agricultură, horticultură, silvicultură, biotehnologii şi multe altele, într-o ediţie specială, în două părţi, dedicată Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri