loader
Foto

Galerie foto

O ediţie specială de sărbători la “Ora Regelui”

Emisiunea “Ora Regelui” de sâmbătă, 22 decembrie, vă invită să însoțiți Familia Regală în Marea Britanie, în ultima vizită oficială din acest an. De la ora 15.00, la TVR 1, TVR i şi TVR MOLDOVA.

 

Ora Regelui

Cuplul regal a fost primit la Palatul Buckingham de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a și s-a întâlnit cu Altețele Lor Regale Principele de Wales și Ducesa de Cornwall la Clarence House.

Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au participat în inima Londrei,  la capela Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la o ceremonie impresionantă dedicată României care a fost oficiată de însuși capelanul suveranei. Cu ocazia Centenarului României, unul dintre cluburile exclusiviste londoneze a oferit un dineu în onoarea Majestății Sale Margareta. Camera de Comerț Româno-Britanică, aflată sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu, a organizat un târg de Craciun, cu colinde și produse românești.

Pentru Institutul Cultural Român, cel mai important eveniment din Marea Britanie, dintre cele dedicate Centenarului, a fost dezvelirea statuii Reginei Maria, amplasată în orașul natal, Ashford, într-o piațetă care va purta numele reginei României Mari.

Despre Regina Maria ne vorbește, într-un interviu în exclusivitate și Tessa Dunlop, scriitoare și jurnalistă din Marea Britanie care s-a dedicat promovării istoriei țării noastre.

____________________________________________________________

Cu 152 de ani în urmă, se desfășura prima seară regală în onoarea Corpului Diplomatic. La sfârșitul primului an de domnie, Principele Suveran Carol I, Domnitorul României, primea, în decembrie 1866, primii trimiși oficiali străini la București.

(w882) Corpul dip

În 1997, Regele Mihai a reluat tradiția întreruptă o jumătate de secol. De atunci, Seara regală în onoarea Corpului Diplomatic a avut loc în prezența Regelui Mihai și apoi a Majestății Sale Margareta, găzduită în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, apoi în Holul de Onoare de la Castelul Peleș și în Sala Tronului de la Palatul Regal, locul tradițional al evenimentului.

După 21 de ani de la începerea vizitelor oficiale NATO ale Regelui Mihai, în palmaresul diplomației regale se înscriu: 337 vizite regale externe și 170 de întâlniri cu șefi de Stat, Parlament și Guvern din 56 de țări, dintre care 119 în străinătate și 51 la București.

____________________________________________________________

Un dar de Crăciun a fost oferit copiilor din România de editura Corint care a mai adăugat o carte în seria celor dedicate regalității.  O poveste fascinantă scrisă de regina Maria: ”Kildine, povestea unei mici prinţese răutacioase”. Cartea a fost tradusă de Principele Radu și are o prefață semnată de Majestatea Sa Margareta. Ilustrațiile sunt reproduse după originalul apărut la Paris, în anul 1921, și sunt semnate de Job (Jaques Onfroy de Bréville). La lansare a participat Principesa Sofia, care s-a mutat de curând în România.

____________________________________________________________

Redactori: Cristina Ionescu, Bogdan Șerban-Iancu   /  Producător: Lidia Voicu

Realizator: Camelia Csiki

11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

 

#tvri