loader
Foto

Noul ministru al Relaţiilor cu Românii de Pretutindeni, la “Articolul VII”

Marţi, 8 decembrie, de la ora 22.00, la TVRi ați urmărit emisiunea “Articolul VII”, al cărei invitat a fost Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

 

Cristina Hillerin
Articolul VII

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Emisiunea “Articolul VII” vă invită la o ediţie specială despre identitatea şi cultura românilor aflaţi dincolo de graniţele tării, dar şi despre problemele cu care se confruntă cei care au ales să trăiască departe de România.

Ce pot face oficialii de la Bucureşti pentru ca viaţa în diaspora să fie mai uşoară, pentru a ne păstra tradiţia şi graiul străbun indiferent de distanţa care ne separă de locul unde ne-am născut?

Cristina de Hillerin (foto) dezbate aceste teme alături de Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de de Pretutindeni, invitat în direct, de la ora 22.00.

(w882) Cristina H

***

Dan Stoenescu  a absolvit Austin College din Texas, SUA, cu o diplomă de licență în Studii Internaționale (2003) și, în 2005, a obținut o diplomă de master în Globalizare și Dezvoltare de la Universitatea Warwick, Marea Britanie. Are un doctorat în Științe politice, acordat de Universitatea din București (2009), tema dizertației fiind ''Naționalismul arab modern și identitate islamică după 1987''.

A predat cursuri la Universitatea din București și la Institutul Diplomatic Român. A scris mai multe cărți, eseuri și articole despre Lumea Arabă și Orientul Mijlociu. Interesele sale academice includ naționalismul arab, identitatea islamică, Hamas, Hezbolah și Frăția Musulmană. Pe parcursul carierei sale, a militat pentru drepturile românilor din diaspora și pentru păstrarea limbii, culturii și identității românești în afara granițelor.

Producător: Raluca Tudor

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri