loader
Foto

Neamţ, un ţinut de poveste, miercuri la TVR Internaţional

Geanina Fedeleş, consilier primar Târgu Neamţ şi Bogdan Puşcaşu, city manager Piatra Neamţ au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 22 octombrie, la TVR Internaţional, de la ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Natură, religie, istorie, tradiţii, gastronomie, ţinutul Neamţului, Moldova lui Ştefan cel Mare, acolo v-am invitat în această ediţie.

Una dintre cele mai frumoase zone este cea a Cheilor Bicazului. Peisajele sălbatice, cascadele, abisurile alcătuiesc un tablou parcă desenat de penelul lui Grigorescu. Aici găsim numeroase peşteri celebre precum Peştera Neagră sau Cascada, dar şi avene unice în regiune. Imaginea este completată de rezervaţia de zimbri din Parcul Natural Vânători Neamţ, de Pădurea de Smarald sau Codrii de Aramă.

Bogăţia lăcaşurilor de cult face din acest judeţ o destinaţie pentru cei care vor să se apropie de Dumnezeu, să-şi găsească alinarea sufletului. Neamţ, Agapia, Văratec sunt doar câteva dintre aceste locuri.

La aproximativ 50 de kilometri de oraşul Piatra Neamţ călătorul descoperă Cetatea Neamţului. Trăinicia zidurilor, duritatea metalelor, serenitatea icoanelor vorbesc despre vremuri de glorie, demult apuse. Reabilitată cu fonduri europene în 2009, cetatea a fost redată circuitului turistic.

Telegondola, Curtea Domnească, pârtia de schi, traseele montane constituie posibilităţi de recreere în Perla Moldovei, aşa cum este supranumită Piatra Neamţ. Muzeele, casele memoriale, dar şi festivalurile întregesc oferta. Posibilităţile de cazare sunt multiple, iar gastronomia savuroasă.

Şi agroturismul este practicat cu succes în ţinutul Neamţului. Tradiţiile, meşteşugurile, vorbesc de istoria poporului român şi sunt păstrate cu sfinţenie.

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:00 Nocturne

*Invitat Marius Bodochi

Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

0:00 Drumul lui Leşe

*Invitată Lavinia Şandru

Realizator şi moderator Grigore Leşe​

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Producător Sînziana Miloşoiu

 
Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" este difuzată în direct la TVR Internațional, luni, 22 aprilie, de la ora 19:00.

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

 

#tvri