loader
Foto

Galerie foto

Nata Albot, duminică la Interviurile Telejurnalului Moldova

Duminică, 22 mai, de la ora 19:30, la TVR MOLDOVA, urmăriţi o nouă ediţie a „Interviurilor Telejurnalului Moldova” în care vă facem cunoştinţă cu femeia care a creat în Republica Moldova un adevărat curent al festivalurilor.

 

Vitalie Guţu
Interviurile Telejurnalului Moldova

Stabilită de ceva timp în Canada, Nata Albot nu uită să revină în Republica Moldova ori de câte ori are posibilitatea.

În fiecare an, la sfârşit de mai, început de iunie, ea este prezentă la Chişinău pentru a da startul festivalurilor gastronomice, de artă și tradiţii.

(w882) Nata ALbot

Jurnalistul Vitalie Guţu stă de vorbă cu ea pentru a afla de ce îşi doreşte atât de mult să pună în valoare tradiţiile româneşti, chiar dacă familia ei locuieşte peste Ocean.

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+


23:50 Biografii necesare

Invitat Florica Prevenda-pictor, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România

Florica Prevenda este un creator cu intuiţie anticipativă. Acum mai bine de douăzeci de ani, ea a început să figureze în mari serii de lucrări precum: “Face without a Face”, “Net People”, “Shadows of the Present”, “Facebook Obsession”, “Anonymous”, viziunea sa despre ceea ce vedem acum că este o discuţie la ordinea zilei despre globalizare, uniformizare, spaţiu virtual, inteligenţă artificială şi comunicare mediată tehnologic. Ea se detaşează de lecția picturii clasice, cu temeinicele sale baze tehnice și disciplina lucrului zilnic la atelier, printr-un susţinut efort de (re)integrare în discursul artistic contemporan. Cercetarea şi inovaţia capătă valenţe surprinzătoare în care coexistă fericit un figurativism sublimat, spiritul introspectiv, lumea afectivă şi sensibilitatea nativă cu o expresie plastică modernă în care experimentele şi noile tehnologii deţin rolul principal. Percepută ca un spirit mai degrabă independent şi neconvenţional, Florica Prevenda este astăzi o artistă de succes, cu un palmares impresionant. Expune şi în ţară, şi în străinătate fiind demult promovată de galerii din afara ţării. Cea mai recentă expoziţie personală a avut loc în martie, la Bruxelles. Lucidă şi activă, Florica Prevenda dovedeşte că ştie cu siguranţă, încotro se îndreaptă viaţa şi creaţia sa.

Realizator şi producător: Ileana Ploscaru Panait

0:20 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

* O istorie care nu se învaţă la şcoală

*Caractere. Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Redactor Doina Teodoru

Producător Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(redifuzare)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri