loader
Foto

Moldova în impas, la “Orizont european”

Miercuri, 11 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA, Miruna Munteanu a discutat cu invitaţii săi despre situaţia critică de peste Prut.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

După căderea Guvernului Streleţ, negocierile pentru crearea unei  noi majorităţi parlamentare pro-europene se dovedesc a fi dificile.

Cum va reuşi Moldova să rămână pe drumul pro-european fără o alianţă majoritară, în condiţiile în care PLDM rămâne în opoziţie, iar partidele pro-ruse câştigă teren este una dintre întrebările la care caută răspuns invitaţii ediţiei.

În ediţia de miercuri se discută şi despre marcarea a 170 de ani de la naşterea lui Vasile Stroescu, primul președinte al Parlamentului României.

Vasile Stroescu a fost un luptător pentru apărarea drepturilor românilor şi un promotor al culturii şi educaţiei în limba română în Basarabia şi în Transilvania.

La 1 Decembrie 1919, Vasile Stroescu, ales senator într-o circumscripţie din Basarabia, fiind decan de vârstă, a deschis şedinţa primului Parlament al României Mari. Drept recompensă pentru actele de binefacere şi contribuţia la trezirea conştiinţei naţionale, este ales membru onorific al Academiei Române pe 24 mai 1910.

Invitaţii ediţiei sunt Eugen Tomac, deputat şi Maria Andronachi, preşedinta Asociaţiei „Vasile Stroescu” din Chişinău.

Ediţia se difuzează şi pe TVR Internaţional, joi, 12 noiembrie, de la ora 10.00.

**

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

5:55 Investiţi în România! (R)

*Investiţii cu fonduri europene prin programele regionale

Invitaţi: Roxana Mînzatu-secretar de stat, coordonator Departamentul pentru evaluarea integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene, Cancelaria Prim-ministrului României, Hegedus Csilla-director general interimar Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Mihai-Cristian Lazăr-primar Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, prof. dr. Cornel Cătoi, rector Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

(Reluare)

6:55 Imnul României

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri