loader
Foto

Moldova, din nou, între Est si Vest

Joi, Parlamentul de la Chişinău s-a reunit și a dezbătut moţiunea de cenzură împotriva guvernului. Deznodământul din legislativ a fost analizat la „Orizont European”, la TVR Moldova.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Parlamentul de la Chişinău dezbate joi, 29 octombrie, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ. Documentul a fost semnat şi depus săptămâna trecută de 42 de parlamentari socialişti şi comunişti.  Site-ul Stirile TVR spune că democraţii au anunţat încă de miercuri că vor da vot de neîncredere guvernului condus de Valeriu Streleţ, dacă acesta nu-şi va prezenta demisia înainte de examinarea moţiunii de cenzură. Joi, însă, premierul a anunţat că nu îşi dă demisia.

Democraţii au anunţat că, deşi vor susţine moţiunea de cenzură, nu vor crea niciodată o coaliţie de centru-stânga cu socialiştii şi comuniştii şi nu vor permite niciodată deturnarea parcursului european al Moldovei. Va fi însă atât de uşor pentru partidele de la Chişinău? Aflăm joi, de la ora 21:00, la Orizont European.

Miruna Munteanu îi are invitaţi pe Sergiu Panainte, analist politic Black See Trust GMF, Angela Grămadă, preşedinte al Asociaţiei Experts for Security and Global Affairs şi Olga Nicolenco, analist politic.

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

1:05 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitată Doina Cosman

Emisiune de Eugenia Vodă

2:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri