loader
Foto

Mircea Dinescu o cucereşte pe Elena Udrea cu un buchet de... salate

Rolul femeii în viaţa politică a fost dezbătut în ultima ediţie a emisiunii  Politică şi delicateţuri din acest sezon, duminică, 15 iunie, la ora 16.45, la TVR 1.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+

La ultima ediţie din acest sezon a emisiunii Politică şi delicateţuri, Elena Udrea onorează invitaţia lui Mircea Dinescu de a învăţa reţete noi şi, mai apoi, de a le savura în compania muzicii lăutăreşti şi a unui vin bun. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită, în această duminică, de la ora 16.45, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

Pentru că invitata sa a declarat că de aproximativ un an este la dietă, fiind foarte atentă la ceea ce mănâncă, poetul a hotărât să pregătească mai întâi două salate, una numită „de chef lung”, cu varză, stafide, nuci, seminţe de dovleac şi o a doua, „Popeye”, cu spanac, roşii, ardei copţi şi frunze de mentă. Încântată, Elena Udrea mărturiseşte: „M-a impresionat domnul Dinescu astăzi, pentru că a venit cu salate, atât de simplu de făcut şi atât de gustoase şi sofisticate în acelaşi timp. Foarte interesant şi neaşteptat, într-adevăr! Mă gândeam că facem ceva complicat, aşa cum obişnuieşte dânsul să facă, dar astăzi chiar m-a surprins plăcut”.

Pentru felul doi, Dinescu îi pregăteşte invitatei sale două reţete pe bază de ardei copţi: în prima dintre ele, aceştia sunt umpluţi cu fasole bătută, iar în cea de-a doua, cu caşcaval, apoi „batjocoriţi în ou” şi traşi prin făină pentru a le face o „cămăşuţă de noapte", aşa cum îi place lui Dinescu să spună, iar mai apoi prăjiţi uşor în tigaie. Invitata se dovedeşte a fi un ajutor de nădejde în prepararea bucatelor: taie varza, decojeşte ardeii şi nu se sfieşte să guste din toate ingredientele.

Discuţia dintre cei doi curge precum vinul rose ales de Dinescu pentru a însoţi bucatele. Se vorbeşte despre rolul femeii în viaţa politică, brandul de ţară şi planurile politice de viitor ale Elenei Udrea, iar taraful „Trei Tăciuni”, condus de George Strugurel, înveseleşte atmosfera.

***

Elena Udrea s-a născut pe 26 septembrie 1973 la Buzău. A absolvit liceul „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din oraşul natal, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept, în cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir. A început cariera în avocatură în 1997, iar pe perioada în care a deţinut funcţii de demnitate publică şi-a întrerupt această activitate. În perioada februarie-octombrie 2005  a fost Consilier de Stat, şefa cancelariei Prezidenţiale. A devenit deputat în colegiul 25 din  Bucureşti în anul 2008 şi, o lună mai târziu, este numită Ministru al Turismului. În anul 2009 este pentru câteva luni Ministrul Interimar al Mediului, iar în perioada decembrie 2009 - februarie 2012, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. A ocupat funcţia de Preşedinte al PDL filiala Bucureşti în perioada noiembrie 2010 - iunie 2012, apoi a fost Preşedinte interimar al PDL, filiala Bucureşti în perioada iulie - noiembrie 2010, iar în prezent este preşedintele Partidului Mişcarea Populară.

***

Din primăvara lui 2014, telespectatorii TVR au prilejul de a se întâlni cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri